Bandelės su šokoladu
Ieškote skanaus, karštų bandelių su šokolado gabaliukais, recepto? Šios bandelės puikiai tiks šokolado mėgėjams, ieškantiems kažko šiek tiek kitokio, kuriuo galėtų pasimėgauti kiekvieną saldų rytą. Pagamintos iš skanaus šokolado gabaliukų ir šiltų prieskonių derinio. Šios karštos bandelės su šokoladu yra nuostabus skanėstas, kuris tikrai paliks gerą įspūdį. Pasinaudokite šiuo lengvai įgyvendinamu karštų bandelių receptu, kepkite ir jomis dalinkitės su šeima ir artimais draugais.
Ingredientai
Bandelių tešlai:
- 360 ml šilto pieno
- 100 g cukraus
- 21 g sausų mielių
- 4½ puodelio miltų
- 1 arbatinis šaukšelis druskos
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinis (kambario temperatūros)
- 2½ puodelio juodo arba pieniško šokolado
Glazūrai:
- 50 g cukraus
- 3 šaukštai karšto vandens
Papuošimui
- 60g baltojo šokolado
- Gaminimo laikas - 30 min.
- Tešlos pakilimo laikas - 1 h 30 min.
- Kepimo laikas - iki 25 min.
- Užtruksite - 2 h 25 min.
- Iškepsite 16 bandelių su šokolado gabaliukais
- Autorius - Butter Baking
Kaip išsikepti bandeles su šokolado gabaliukais?
Pasidalink su draugu:
Bandelės su šokoladu:
1. Norėdami paruošti bandeles, nedideliame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir sausas mieles. Palikite 15 minučių pastovėti. Mišinys putos ir padidės.
2. Susmulkinkite šokoladą į mažus gabaliukus ir atidėkite į šalį vėliasniam naudojimui.
3. Ant silpnos/lėtos ugnies ištirpinkite sviestą.
4. Didesniame dubenyje suberkite miltus, druską, supilkite ištirpintą sviestą, lengvai paplaktą kiaušinį ir išbrinkusių mielių mišinį. Viską gerai išmaišykite ir pradėkite minkyti.
5. Įminkykite pusę susmulkinto šokolado ir minkykite tešlą dar 5 minutes, kol ji taps lygi ir elastinga.
6. Perkelkite tešlą į didelį dubenį išteptą riebalais ir uždenkite maistine plėvele. Padėkite dubenį su išminkyta bandelių tešla į šiltą vietą ir palikite kilti 1–1,5 valandos, kol bandelių tešla padvigubės.
7. Pasiruoškite kepimo skardą išklodami kepimo popieriumi.
8. Tešlai padvigubėjimus, perminkykite ir švelniai įminkykite likusius šokolado gabaliukus. Stenkitės kad šokolado galiukai pasiskirstytų tolygiai po visą bandelių tešlą. Padalinkite tešlą į 15 arba 16 lygių dalių ir suformuokite iš jų rutuliukus.
9. Ant paruoštos kepimo skardos išdėliokite tešlos rutuliukus palikdami tarpus vienas kito. Leiskite bandelėms dar kartą pakilti palikdami šiltoje vietoje 20 min.
10. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
11. Į įkaitusią orkaitę pašaukite bandeles su šokoladu ir kepkite apie 20-25 minutes arba tol, kol jos taps auksinės rudos spalvos ir skleis puikų aromatą.
12. Kol kepa bandelės su šokoladu, karštame vandenyje ištirpinkite cukrų.
13. Kitame dubenyje ant silpnos/lėtos ugnies ištirpinkite baltąjį šokoladą papuošimui.
14. Iškepus bandelėms, išimkite jas iš orkaitės ir iškart aptepkite keliais sluoksniais glaistu. Ištirpintą šokoladą lėtai sukryžiuokite ant šiltų bandelių su šokolado gabaliukais.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Mėgaukitės kiekviena saldžiai akimirka su bandelių receptu
Bandelės su šokoladu – puikus variantas šokolado mėgėjams. Pagal šį bandelių receptą pagaminsite bandeles su minkšta ir puri tešla, kuri bus pripildyta šokolado gabaliukais. Karštos bandelės su šokoladu apteptos saldžiu glaistu ir baltojo šokolado ornamentais, todėl jos yra yaptingai skanios ir patrauklios. Šių bandelių recepto lengva laikytis, o bandeles puikiai tinka patiekti per Velykas, pusryčius ar kaip popiečio desertą. Be to, pagal receptą gaunama 15–16 bandelių, tad su šeima ir draugais galima pasidalyti.