Glaistas keksiukams
Mėgaukitės sodriu ir kreminiu prancūziško sviestinio kremo skoniu, naudodami mūsų lengvai įgyvendinamą prancūziško glaisto keksiukams receptą. Pritaikykite glaistą keksiukams įvairiems skoniams ir spalvoms, kad tiktų bet kokiai progai. Išbandykite mūsų prancūzišką glaistą keksiukams jau šiandien ir pakelkite savo desertus į kitą lygį!
Ingredientai
Keksiukų glaistui:
- 45 ml vandens
- 100 g cukraus
- 5 kiaušinių tryniai
- 230 g sviesto (kambario temperatūros)
- 5 ml vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- Gaminimo laikas - 15 min.
- Autorius - John Kanell
Kaip pasigaminti prancūzišką glaistą keksiukams?
Pasidalink su draugu:
Glaistas keksiukams
1. Į vidutinio dydžio puode ant silpnos/lėtos ugnies vandenyje ištirpinkite cukrų. Cukrui ištirpus užvirinkite šį cukraus tirpalą ir atidėkite į šalį tolimesniam naudojimui.
2. Sekančiame dubenyje, elektrinio mikserio pagalba išplakite kiaušinių trynius iki putojančios masės.
3. Beplakant kiaušinių trynius, palaipsniui supilkite verdantį cukraus tirpalą.
4. Maišykite kol masė atvės iki kambario temperatūros.
5. Į pravėsusią masę, mažais kūbeliais įmaišykite/įtrinkite sviestą (jis turi būti minkštas, kambario temp.).
6. Į masę įmaišykite vanilės ekstraktą bei druską. Maišykite, kol sviestinis kremas taps vientisas ir tolygus, o tai turėtų užtrukti maždaug 5–6 minutes.
Prancūziškas glaistas keksiukams
Šis prancūziškas glaistas keksiukams yra lengvai paruošiamas ir jį galima pritaikyti įvairiausiems skoniams, tokiems kaip vanilė, šokoladas ar net citrusiniai vaisiai. Tai universalus glaistas, puikiai tinkantis ant keksiukų, pyragų ir kitų saldžių skanėstų. Išbandę šį klasikinį prancūziško sviestinio kremo receptą, niekada nebesinorės grįžti prie kito glaisto.
Dėl švelnios tekstūros ir sviestinio skonio, prancūziškas glaistas keksiukams yra mėgstamiausias tarp konditerijos virėjų ir namų kepėjų.