Grietininiai ledai su mėlynėmis
Naminiai grietininiai ledai su mėlynėmis – gaivus ir žavus desertas, kuris kiekviename šaukšte atspindi vasaros nuotaiką. Nesvarbu, ar turite daug šviežių mėlynių iš savo sodo, ar šaldytų likučių šaldiklyje, šis receptas yra puikus būdas paversti kuklias uogas prabangiu skanėstu. Naminis mėlynių ledų receptas sujungia sodrų mėlynių saldumą su grietininiu švelnumu ir sukuria puikų šaldytą desertą.
grietininiai ledai 40; naminiai grietininiai ledai 10
Ingredientai
Ladams su mėlynėmis
- 480 ml riebios grietinėlės
- 240 ml riebaus pieno
- 150 g cukraus
- 4 dideli kiaušinių tryniai
- 1 arbatinis šauktelis vanilės ekstrakto
- ½ arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto
- Mėlynų maistinių dažų
- 80 g šviežių arba šaldytų mėlynių
- 2 šaukštai išspaustos citrinos sulčių
- Gaminimo laikas - 20 min
- Laukimo laikas - 25 min.
- Užšalimo laikas - 4 h.
- Užtruksite - 8 h. 45 min.
- Paruošite 6 ledų porcijas
- Autorius - Saldūs receptai
Naminiai grietininiai ledai su mėlynėmis, kaip juos pasigaminti?
Pasidalink su draugu:
Here’s a recipe for delicious Italian Blue Ice Cream:
1. Piną sumaišykite su grietinėle ir kaitinkite ant vidutinės ugnies kol truputį sutirštės ir atidėkite į šalį.
2. Sekančiame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki vientisos masės ir kol šiek tiek įgaus blyškios spalvos.
3. Į kiaušinių trynius palaipsniui supilkite karštą grietinėlės mišinį, nuolat plakite, kad kiaušiniai nesustingtų.
4. Supilkite mišinį atgal į puodą ir virkite ant silpnos/lėtos ugnies. Nuolat maišykite, kol mišinys sutirštės. Paprastai tai trunka apie 5-7 minutes.
5. Nukelkite puodą nuo kaitlentės ir įmaišykite vanilės bei migdolų ekstraktą.
6. Leiskite mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros, tada uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.
7. Blenderiu arba virtuviniu kombainu sumaišykite mėlynes ir citrinos sultis. Ištrinkite iki vientisos masės.
8. Ištraukite ledų mišinį iš šaldytuvo ir įmaišykite mėlynių tyrę, maišykite kol gerai susijungs ingredientai. Jei norite, įlašinkite kelis lašus mėlynų dažų spalvai paryškinti.
9. Perkelkite mišinį į ledų gaminimo aparatą ir plakite pagal gamintojo instrukcijas, paprastai užtrunkama apie 20–25 minutes.
10. Suplaktus ledus perkelkite į uždengtą indą ir užšaldykite mažiausiai 4 valandas arba kol sutvirtės.
11. Patiekite grietininius ledus dubenėliuose ar belgiškuose vafliuose ir mėgaukitės sodriais, kreminiais ir vaisių skoniais!
Naminiai grietininiai ledai, kuriems lygių nėra
Ryškus mėlynių atspalvis harmoningai dera su aksominiu ledų sodrumu, sukurdami malonią saldžių ir aštrių natų balansą. Gamindami mėlynių ledus namuose galėsite pritaikyti saldumo ir tekstūros lygį pagal savo skonį.
Naminiai ir be galo skanūs grietininiai ledai su mėlynėmis
Tekstas
Pavadinimas
Tekstas
Pavadinimas
Tekstas