Avietinis macarons receptas
Ieškote skanaus ir įspūdingo deserto, kad nustebintumėte savo svečius? Tobulas avietinis macarons receptas, kuris jus sužavės ne tik jus bet ir jūsų artimiuosius! Išbandykite macaroons receptą jau dabar! Subtilus prancūziškas skanėstas pagamintas iš migdolų miltų ir užpildytas sodriu aviečių įdaru. Norite pakelti savo avietinius macaroons į kitą lygį? Įpilkite baltojo šokolado, kad suteiktumėte dar subtilesnį macaroons skonį. Naudodami šį paprastą avietinį macarons receptą galite sukurti nuostabų desertą, kuris tikrai paliks įspūdį. Taigi kodėl gi nepabandžius?
Macaroons; Avietinis macarons receptas;
Ingredientai
Baltojo šokolado aviečių makaronų įdaras
- 150 g šviežių arba šaldytų aviečių
- 30 g cukraus
- 80 g grietinėlės
- 230 g baltojo šokolado
- 4 g liofilizuotų aviečių smulkiai sumaltų
Avietiniems macarons lukštams:
- 150 g maltų migdolų
- 150 g cukraus pudros
- 4 g liofilizuotų aviečių, smulkiai sumaltų
- 2 kiaušinių baltymai
- Žiupsnelis raudonų maistinių dažų miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 150 g cukraus
- 40 ml vandens
- Iškepsite 40 avietinių macarons
- Autorius - Home Cooking Adventure
Kaip pasigaminti avietinius macarons?
Pasidalink su draugu:
Baltojo šokolado avietinis macarons įdaras
1. Norėdami pagaminti baltojo šokolado aviečių įdarą, nedideliame puode sumaišykite avietes ir cukrų ir nuolat maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 5 minutes, kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklų, ir atidėkite į šalį.
2. Nedideliame puode sumaišykite grietinėlę ir šokoladą. Įpilkite aviečių uogienės, šaldytų džiovintų aviečių ir raudonų maistinių dažų (jei naudojate). Puodą uždėkite ant mažos ugnies ir retkarčiais pamaišydami ištirpinkite šokoladą. Kai mišinys ištirps, perkelkite į nedidelį dubenį ir leiskite visiškai atvėsti. Prieš naudodami mišinį atšaldykite.
Avietiniai macaroons lukštai
1. Norėdami paruošti macaroons lukštus, įkaitinkite orkaitę iki 150 °C ir dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Virtuviniu kombainu sutrinkite cukraus pudrą ir migdolų miltelius, kol jie taps smulkiais milteliais. Tada persijokite miltų ir cukraus pudros mišinį per sietelį į didesnį dubenį.
3. Nedideliame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinio baltymą su žiupsneliu raudonų maistinių dažų. Plakite juos, kol gerai susimaišys, tada mišinį užpilkite ant sijotų migdolų ir sumaišykite
4. Likusį 1 kiaušinio baltymą bei druską sudėkite į maišytuvo dubenį ir atidėkite į šalį, kol būsite pasiruošę cukraus sirupui.
5. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kaitinkite cukrų su vandeniu, kol cukrus visiškai ištirps. Ištirpus cukrui, dar truputį pakaitinkite.
6. Kol kaista ištirpęs cukrus su vandeniu, išplakite atidėtą kiaušinio baltymą su druską.
7. Ištirpusį cukrų su vandeniu palaipsniui supilkite į išplaktą kiaušinio baltymą. Plakite, kol mišinys šiek tiek atvės ir susidarys blizgios standžios smailės.
8. Gumine arba silikonine mentele švelniai įmaišykite išplaktą baltymą į migdolų mišinį, kol gerai susimaišys ir vientisa masė. Tešlą plakite tol, kol pakėlus mentele pasidarys tiršta juostelės konsistencija.
9. Perkelkite macaroons tešlą į maišelį su paprastu antgaliu, kurio skersmuo yra apie 1 cm.
10. Naudodami konditerinį maišelį, paskirstykite tešlą ant kepimo popieriaus išklotų skardų, kad susidarytų 2,5 cm apskritimai, užtikrindami, kad jie būtų tolygiai išsidėstę 2 cm atstumu.
11. Macaroons kepkite 20-24 minutes įkaitintoje orkaitėje. Baigę kepti, leiskite jiems šiek tiek atvėsti, prieš išimdami iš kepimo skardos.
12. Užpildykite konditerinį maišelį aviečių ir baltojo šokolado įdaru ir užtepkite įdaru ant macaroons iškpetų ir pravėsusių lukštų. Tada suklijuokite macaroons lukštus vieną su kitu.
13. Kad skoniai susimaišytų, prieš patiekdami avietinius macaroons, bent vieną dieną palaikykite šaldytuve.
14. Macaroons pateikimas – kambario temperatūros.
Macarons receptai, kurie savo skoniu nukels į pačią Prancūziją.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Avietinis macarons receptas
Ieškote puikaus deserto, kuriame aviečių saldumas derinamas su subtiliu macarons traškumu? Išbandykite mūsų avietinį macarons receptą! Lengvos, erdvios tekstūros ir vaisių skonio pliūpsniai, tikrai padarys įspūdį kiekvienam. O norėdami suteikti elegancijos, įtraukėme aviečių rožių macarons receptą, kuriame aviečių aitrumas dera su subtiliu rožių vandens aromatu. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar naujokas macaroons pasaulyje, mūsų receptą lengva sekti ir kiekvieną kartą gaunami tobulo dydžio, vienodos formos macaroons. Tai kam laukti? Išbandykite mūsų geriausią avietinį macarons receptą šiandien ir pasimėgausite tikrai nuostabiu skanėstu!