Saldūs receptai

Minkšti kūčiukai

Minkšti kūčiukai – tai puoselėjama tradicija, kuri švenčių laikotarpiu suteikia džiaugsmo ir bendrumo jausmą. Šeimoje iškepti naminiai kūčiukai, suteikia juoko ir pokalbių virtuvėje ir visa tai daro šią tradiciją tokia ypatinga. Tai metas susirinkti su artimaisiais ir pasigaminti tradicinius minkštus kūčiukus, dalintis švenčių šiluma bei meile.

Ingredientai

Minkštų kūčiukų tešlai:

Naminiai kūčiukai

Pasidalink su draugu:

Minkštų kūčiukų tešla:

1. Į puodą supilkite pieną, vandenį, aliejų bei suberkite cukrų. Kaitindami ant silpnos/lėtos ugnies, maišykite tol kol cukrus visiškai ištirps. Atidėkite į šalį tolimesniam naudojimui.

2. Į didesnį dubenį išsijokite miltus ir sumaišykite su druska, sausomis mielėmis bei aguonomis.

3. Į miltų mišinį supilkite pakaitinto pieno mišinį. Minkykite iki vientisos ir tolygios masės. Jei matote, kad tešla labai lipni, įberkite šiek tiek miltų.

4. Išminkytą tešlą įdėkite į sviestu išteptą dubenį, apdenkite rankšluosčiu ir padėkite ją į šiltą vietą 1 val. 30 min.

Naminių kūčiukų kepimas

5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

6. Perminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Atgnybkite dalį tešlos ir vyniokite į volelį. Supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite ant paruoštos kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

7. Kepimo laikas priklauso nuo kūčiukų dydžio. Kepimas užtrunka apie 10-15 min., kol minkšti kūčiukai tampa šviesiai geltonos spalvos.

Lengvas kūčiukų receptas

Naminiai minkšti kūčiukai

Nesvarbu, ar esate patyrę kepėjai, ar dar tik pradedantieji, ši tradicija yra prieinama ir naudinga visiems. Lengvas kūčiukų receptas yra lengvai sekamas bei įkvepiantis. Naminiai minkšti kūčiukai nepastebėtai taps brangia jūsų švenčių dalimi.

Taigi, užsidėkite prijuostes, susirinkite ingredientus ir leiskitės į širdžiai mielą kelionę į kalėdinių kepinių pasaulį, kur kalėdų dvasia įsilieja į kiekvieną skanų kąsnelį, o dovanojimo ir dalijimosi džiaugsmas tampa skania tradicija.

Ieškote lengvų Kalėdinių desertų? Išbandykite šiuos!