Šokoladinė Panna Cotta
Pasimėgaukite kreminiu desertu! Šokoladinė Panna Cotta – desertas, kuris tirpsta burnoje, kiekviename šaukštelyje atrasite sodrų, šokoladinį malonumą. Atraskite deserto prabangią tekstūrą ir subtilų saldumą!
Ingredientai
Šokoladinė Panna Cotta:
- 10 g želatino
- 500 ml plakamosios grietinėlės
- 100 g cukraus
- 200 g gero juodo šokolado
Papuošimui:
- Mėgstamos uogos
- Mėtos lapeliai
- Gaminimo laikas - 10 min.
- Laukimo laikas ~ 6 h
- Šokoladinė panna cotta - 4 porcijos
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti Panna Cotta šokolado skonio?
Pasidalink su draugu:
Šokoladinė Panna Cotta:
1. Želatiną suberkite į mažą indelį ir užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite. Leiskite želatinui išbrinkti palikdami 10 min. šiltoje vietoje.
2. Į vidutinio dydžio puodą supilkite grietinėlę bei suberkite cukrų. Nuolatos maišydami, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Užvirinkite.
3. Grietinėlę užvirinkite. Pasirodžius pirmiems purslams, išjunkite kaitlentę ir sudėkite sulaužytą gabaliukais juodą šokoladą. Maišykite tol kol susijungs ingredientai.
4. Supilkite išbrinkusį želatiną į grietinėlės ir šokolado mišinį. Maišykite tol kol želatinas visiškai ištirps.
5. Supilstykite šokoladinę panną cottą į norimas formeles ar stiklines 130 ml talpos.
6. Atvėsus iki kambario temperatūros, įdėkite į šaldytuvą 5 – 6 val.
7. Šokoladinė panna cotta pateikiama su šviežiomis uogomis ir mėtos lapeliais.
Skanaus!
Šokoladinė Panna Cotta - tikriems šokolado mylėtojams!
Palepinkite save ir savo smaližius, pagamindami skanų, kreminį, vasarišką desertą! Receptas paprastas ir daug laiko nereikalaujantis.
Išreikš jausmus, parodyk artimam žmogui meilę, pagamindami šį nuostabų desertą!