Naminė vyšnių uogienė

Atraskite tobulą vyšnių uogienės virimo receptą! Ši saldžiarūgštė naminė vyšnių uogienė taps jūsų mėgstamiausiu skanėstu.

Ingredientai

Vyšnių uogienei:

Kaip išsivirti vyšnių uogienę žiemai?

Pasidalink su draugu:

Naminė vyšnių uogienė žiemai:

1. Gerai nuplaukite vyšnias, pašalinkite kotelius ir kauliukus. Galite naudoti specialų įrankį kauliukų pašalinimui arba darykite tai rankomis.

2. Į didelį puodą suberkite vyšnias ir sumaišykite su cukrumi, išspauskite citrinos sultis ir įmaišykite vanilinį cukrų.

3. Leiskite vyšnioms pastovėti apie 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys ir cukrus pradėtų tirpti.

Vyšnių uogienės virimas:

1. Ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami užvirkite vyšnių mišinį. Cukrui ištirpus ir pradėjus virti mišiniui, sumažinkite kaitrą ir leiskite virti dar apie 30-40 minučių. Karts nuo karto pamaišykite!

Paruoštą vyšnių uogienę supilkite į stiklainius:

1. Supilkite karštą vyšnių uogienę į sterilizuotus stiklainius, palikdami šiek tiek vietos prie viršaus. Gerai užsukite dangtelius.

2. Stiklainius galite apversti dangteliais žemyn ir palaikyti apie 5 minutes, kad geriau užsivakumuotų.

3. Leiskite uogienei visiškai atvėsti, tada laikykite ją vėsioje ir tamsioje vietoje.

Ši vyšnių uogienė yra saldžiarūgštė, su subtiliu vanilės aromatu, puikiai tinka skrebučiams, blyneliams ar desertams gardinti.

Pasigaminkite naminę vyšnių uogienę žiemai!

Vyšnių uogienė – tai klasikinis skanėstas, kuris leidžia išsaugoti vasaros skonį visus metus. Šiame recepte vyšnių uogienės virimas yra itin paprastas ir greitas, tačiau rezultatas – nuostabiai saldžiarūgštė uogienė su subtiliu vanilės aromatu.

Vyšnių uogienė

Ši naminė vyšnių uogienė puikiai tiks skrebučiams, blyneliams ar desertams pagardinti, o jos ryškus skonis ir kvapas atgaivins maloniausius vasaros prisiminimus.

Pasigamink savo naminę uogienę!