Obuolių pyragas šarlotė
Obuolių pyragas “Šarlotė” yra vienas iš paprasčiausių ir populiariausių desertų, mėgstamas dėl savo lengvo paruošimo ir švelnaus skonio.
Ingredientai
Obuolių pyragui šarlotė:
- 5–6 didelių obuolių (rūgštesnių)
- Cinamono pagal skonį
- 3 kiaušinių (kambario temp.)
- 150 g cukraus
- 200 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 50 g sviesto (kepimo formai ištepti)
- Cukraus pudros papuošimui
- Apvali kepimo forma (22 - 24 cm skersmens)
- Gaminimo laikas - 1 h
- Kepimo laikas - 45 min.
- Užtruksite - 1 h 45 min.
- Iškepsite obuolių pyragą šarlotė 10 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Tobulas obuolių pyragas šarlotė!
Pasidalink su draugu:
Gaminkim obuolių pyragą šarlotę kartu!
1. Paruoškite obuolius: Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais arba nedideliais kubeliais. Apibarstykite obuolius cinamonu ir išmaišykite.
2. Paruoškite tešlą: Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite mikseriu ar rankiniu plakikliu, kol masė taps puri ir šviesi (apie 3–5 minutes).
3. Sumaišykite sausus ingredientus: Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Palaipsniui suberkite miltų mišinį į kiaušinių-cukraus masę ir švelniai maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
4. Paruoškite kepimo formą: Ištepkite sviestu apvalią kepimo formą. Taip pat galite papildomai pabarstyti dugną trupučiu manų kruopų, kad pyragas neliptų.
5. Sluoksniuokite obuolius ir tešlą: Sudėkite obuolius į formą tolygiai paskirstydami. Ant viršaus supilkite tešlą ir švelniai paskirstykite ją, kad obuoliai būtų padengti.
6. Kepkite: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite obuolių pyragą šarlotę apie 40–45 minutes, kol viršus gražiai apskrus, o įkišus medinį pagaliuką ir jį ištraukus, liktų sausas.
7. Patiekite: Iškepusį obuolių pyragą išimkite iš orkaitės ir palikite truputį atvėsti. Pabarstykite cukraus pudra. Galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą su plakta grietinėle ar ledais.
Skanaus!
Kepkite skaniausius naminius pyragus su artimaisiais ir bičiuliais, nes pyragų receptai yra daug paprastesni nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Klasikinis desertas, kurį myli visi – šviežias Obuolių pyragas „Šarlotė
Obuolių pyragas “Šarlotė” – tai paprastas, tačiau nepaprastai gardus desertas, kuris užkariavo daugelio širdis dėl savo lengvo paruošimo ir švelnaus skonio. Šis pyragas yra puikus pasirinkimas tiek šeimos pietums, tiek svečių priėmimui. Trapios tešlos ir sultingų, šiek tiek rūgščių obuolių derinys sukuria tobulą balansą. Paruošti šį desertą nereikia daug laiko ir sudėtingų ingredientų – vos per valandą galite mėgautis kvapniu ir gardžiu pyragu! Tai vienas tų receptų, kuris tinka tiek pradedantiems, tiek patyrusiems kulinarams. Obuolių šarlotė nuolat džiugina klasikiniais, pažįstamais skoniais, suteikdama malonius prisiminimus apie jaukius šeimos susibūrimus.
Išbandykite šį klasikinį Obuolių pyragas “Šarlotė” receptą – švelnus pyragas su obuoliais, idealiai tinkantis prie kavos ar arbatos puodelio.