Moliūgų uogienė
Nepakartojamai gardi moliūgų uogienė su citrinos ir cinamono akcentais. Idealu rudens dienoms!
Ingredientai
Moliūgų uogienei:
- 1 kg moliūgo (be žievelės ir sėklų)
- 600 g cukraus
- 1 citrinos
- 1 apelsino
- 1 a. š. cinamono
- Gaminimo laikas - 15 min.
- Laukimo laikas - 1 h.
- Virimo laikas - 40 min.
- Užtruksite - 1 h 55 min.
- Autorius - Saldūs receptai
Moliūgų uogienė žiemai
Pasidalink su draugu:
Moliūgų uogienė - receptas:
1. Supjaustykite moliūgą mažais kubeliais.
2. Citriną ir apelsiną nuplaukite, nutarkuokite jų žieveles ir išspauskite sultis.
3. Moliūgo kubelius sudėkite į puodą, užpilkite citrinos ir apelsino sultimis bei apibarstykite cukrumi. Leiskite pastovėti apie 1 valandą, kad moliūgas sugertų sultis.
4. Pradėkite virti moliūgą ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Kai uogienė pradeda tirštėti, suberkite cinamoną.
5. Virkite dar apie 20-30 minučių, kol moliūgas suminkštės ir uogienė taps tiršta.
Paruoštą moliūgų uogienę supilkite į stiklainius:
1. Supilkite karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius.
2. Stiklainius galite apversti dangteliais žemyn ir palaikyti apie 5 minutes, kad geriau užsivakumuotų.
3. Leiskite uogienei visiškai atvėsti, tada laikykite ją vėsioje ir tamsioje vietoje.
Rudens saulė stiklainyje – moliūgų uogienė tavo skoniams
Moliūgų uogienė – tai saldus ir subtiliai prieskoniais pagardintas rudens skonis, kurį lengvai galite paruošti namuose. Jūsų virtuvė prisipildys šilto aromato, o uogienė taps puikiu priedu prie desertų, sūrių ar tiesiog skrebučio.
Išbandykite šį nuostabų moliūgų uogienės receptą, kuris puikiai išlaiko sezono spalvas ir skonius. Lengvai saldus moliūgas, praturtintas citrinos ir apelsino natomis bei cinamonu, taps nepakeičiama rudens virtuvės dalimi.
Paprasti uogienių receptai pavers Jūsų šaltos žiemos skonius šiltesniais ir dar labiau ypatingais. Tad gaminkime!