Vaniliniai, prancūziški macarons
Ieškote klasikinio deserto? Prancūziški macarons su švelniu vanilės kremu – išbandykite!
Ingredientai
Macarons sausainių tešlai:
- 100 g migdolų miltų
- 180 g cukraus pudros
- 2 kiaušinių baltymai (apie 70 g)
- 50 g smulkaus cukraus
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
Kremui:
- 100 g sviesto (kambario temp.)
- 150 g cukraus pudros
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 1 šaukštelis pieno (jei reikia, kad kremas būtų minkštesnis)
Kepimui:
- 2 macarons silikoninių kilimėlių
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Laukimo laikas - 60 min.
- Kepimo laikas ~ 15 min.
- Išsikepsite 25 macarons
- Autorius - Saldūs receptai
Oreo ir macarons – tobula skonių harmonija!
Pasidalink su draugu:
Prancūziški macarons - receptas:
1. Sumaišykite migdolų miltus ir cukraus pudrą. Per sietelį persijokite.
2. Kitame dubenyje, kiaušinių baltymus plakite iki putų, palaipsniui įmaišykite smulkų cukrų, tuomet išplakite iki standžių putų ir įmaišykite vanilės ekstrakto.
3. Atsargiai sumaišykite sausų ingredientų mišinį su plaktais kiaušinių baltymais. Mišinį maišykite lėtai, kol tešla taps blizgi ir vientisa.
4. Suformuokite macarons sausainius ant kepimo popieriaus ir palikite 30–60 minučių išdžiūti.
4. Paruoštą tešlą, šaukštu arba konditeriniu maišeliu suformuokite ant macarons silikoninio kilimėlio arba kepimo popieriaus. Palikite 30–60 minučių džiūti.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros ir kepkite apie 15 minučių. Leiskite sausainiams atvėsti.
Vanilinis kremas:
1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukraus pudra iki purios masės
2. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
3. Tik ant atvėsusių macarons ištepkite vaniliniu kremu ir suklijuokite.
Elegancija, subtilumas ir vanilės skonis – viskas viename
Klasikiniai prancūziški macarons! Šis receptas atskleis jums subtilų ir tobulą prancūziškų desertų skonį. Vanilės prieskonio kremas, įspraustas tarp lengvų, migdolų sausainių, suteiks nepakartojamą saldumo ir lengvumo derinį. Idealu, jei norite sužavėti svečius tikru prancūzišku desertu.
Jei ieškote autentiško prancūziško deserto, šis prancūziškas macarons receptas yra būtent tai, ko reikia. Vanilės skonis kartu su subtiliais migdolų sausainiais kuria nepamirštamą skonio pojūtį. Šis receptas leis pasijusti kaip tikroje Paryžiaus kavinėje, net ir jūsų virtuvėje!