Biskvito receptas
Biskvito receptas, kuris visada pavyksta: minkštas, kvapnus ir lengvai pagaminamas. Puikiai tinka tortams ir desertams!
Ingredientai
Biskvitui:
- 4 dideli kiaušiniai (kambario temp.)
- 150 g cukraus
- 140 g kvietinių miltų
- 1½ šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 40 g sviesto, ištirpinto
- 20 cm dvi apvalios kepimo formos
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 40 min
- Biskvitas 20 cm skersmens
- Autorius - Saldūs receptai
Klasika, kuri niekada nenuvilia!
Pasidalink su draugu:
Biskvito receptas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
2. Į dvi 20 cm skersmens kepimo formas išklokite kepimo popieriumi.
3. Elektrinio mikserio pagalba, išplakite kiaušinius ir cukrų iki šviesios, purios masės. Masė turi bent trigubai padidėti.
4. Į masę įmaišykite vanilės ekstraktą.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
6. Miltų mišinį per 2–3 kartus atsargiai įsijokite į kiaušinių masę, maišydami silikonine mentele, kad išliktų tešlos purumas.
7. Mažame dubenėlyje sumaišykite dalį paruoštos tešlos su ištirpintu sviestu (kad sviestas lengviau įsilietų). Gautą mišinį atsargiai įmaišykite į likusią tešlą.
8. Tolygiai paskirstykite ir supilkite tešlą į paruoštas kepimo formas. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite vienodame aukštyje. Jei netilps abi formos viename aukštyje, kepkite per kelis kartus.
9. Kepkite 30–35 minutes arba tol, kol į biskvito centrą įkištas pagaliukas išlenda švarus.
10. Iškepus, biskvitą palikite atvėsti kepimo formoje apie 10 minučių, tada atsargiai išimkite ir visiškai ataušinkite ant grotelių.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Vanilinis biskvito receptas – sėkmės paslaptis kiekvienam desertui!
Šis vanilinio biskvito receptas idealiai tiks bet kokiam tortui!
Vanilinis biskvitas – puikus pasirinkimas jūsų tortui, o tinkamai parinktas kremas gali šį desertą paversti tikru skonių šedevru. Norite švelnios ir kreminės tekstūros? Išbandykite maskarponės kremą tortui. Jei esate šokolado gerbėjas, šokoladinis kremas tortui suteiks sodraus skonio. Citrininis kremas tortui pridės gaivumo, o varškės kremas tortui – lengvumo ir subtilumo. Kokosinis kremas tortui – egzotikos mėgėjams, o karamelinis kremas tortui – saldžios prabangos gurmanams. Derinkite biskvito paprastumą su savo mėgstamais skoniais ir sukurkite desertą, kuris pradžiugins visus svečius!
Vanilinis biskvitas yra vienas populiariausių ir universaliausių tortų pagrindų. Jis pasižymi lengva, puria tekstūra ir subtiliu vanilės skoniu, todėl puikiai dera su įvairiais kremais ir įdarais. Nors šis receptas paprastas, laikantis pagrindinių taisyklių, rezultatas visada pavyks tobulai. Klasikinis vanilinio biskvito receptas yra nepakeičiamas tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems konditeriams.
Norite paįvairinti skonį? Į tešlą galite įmaišyti tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės, šaukštelį migdolų ekstrakto ar net šokolado gabaliukų. Toks biskvitas taps pagrindu jūsų šventiniams tortams ar kasdieniams desertams. Suderinkite su maskarponės kremu, uogų sluoksniu ar šokoladiniu glajumi – skonių įvairovė garantuota. Pasinerkite į konditerijos malonumus ir leiskite šiam receptui įkvėpti jūsų desertus naujam skonių lygiui!