Citrininiai sausainiai
Citrininiai sausainiai – pasilepinkite šiuo lengvu desertu! Šie skanūs sausainiai puikiai tiks bet kokiai progai – tiek ir prie arbatos, tiek po šeimos vakarienės. Dėl traškios išorės ir minkšto, traškaus įdaro, šie citrininiai sausainiai tikrai patiks visiems. Tai itin paprastas bei lengvas sausainių receptas, kuris nereikalauja daug pastangų. Sausainių tešlos receptas yra tinkamas, tiek pradedantiesies, tiek ir pažengusiems virtuvės pasaulyje!
Ingredientai
Citrininiams sausainiams reikės:
- 120 g sviesto
- 200 g cukraus
- ½ citrinos žievelės (tarkuotos)
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 60 ml šviežių citrinų sulčių
- 2 dideli kiaušiniai (kambario temp.)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 280 g miltų
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 100 g cukraus pudros
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Laukimo laikas - 4 h
- Kepimo laikas - 14 min.
- Užtruksite - 4 h. 34 min.
- Iškepsite 48 sausainius
- Autorius - John Kanell
Citrininiai sausainiai, kaip juos pagaminti?
Pasidalink su draugu:
Lengvas sausainių receptas:
1. Ant silpnos/lėtos ugnies ištirpinkite sviestą.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę bei druską. Įpilkite jau ištirpintą sviestą, citrinos sultis, įmuškite kiaušinius bei suberkite vanilę, viską gerai išplakite iki vientisos masės.
3. Sekančiame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo soda. Į cukraus mišinį suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol ingredientai susijungs. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve mažiausiai 4 val. arba per naktį.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C ir išklokite skardą kepimo popieriumi. Į nedidelį dubenį suberkite cukraus pudrą.
5. Naudodamiesi dideliu šaukštu, atgnybkite 12 rutuliukų iš atšaldytos sausainių tešlos. Kiekvieną tešlos gabalėlį suformuotumėte į lygius rutuliukus, gausiai išvoliodami juos cukraus pudroje.
6. Sudėkite tešlos rutuliukus 2 – 3 cm atstumu vienas nuo kito ant kepimo skardos.
7. Į įkaitusią orkaitę pašaukite citrininius sausainius ir kepkite 12–14 min. arba tol, kol viršus įtrūks, o apatiniai kraštai pradės ruduoti.
8. Iškepus sausainiams, leiskite jiems atvėsti ant kepimo skardos 2 min., prieš perkeldami juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Visą kepimo procesą pakartokite su likusia tešla.
Šiuos lengvai pagaminamus trapius sausainius galima laikyti sandariame inde iki 5 dienų.
Patarimai, kaip gaminti citrininius sausainius
Nepermaišykite sausainių tešlos, kitaip sausainiai bus per kieti.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Citrininiai sausainiai - lengvas sausainių receptas
Mūsų siūlomas citrininių sausainių receptas yra itin paprastas, o rezultatas puikus. Neįtikėtino šių sausainių skonio paslaptis yra šviežių citrinų sulčių ir žievelės ingridientas, suteikiantis jiems ryškų citrininį atspalvį. Grublėta sausainių išvaizda suteikia puikų vizualinį patrauklumą, todėl puikiai tiks patiekti, tiek vakarėliuose, tiek ir namuose.
Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar naujokas virtuvėje, šis citrininių sausainių receptas tikrai paliks įspūdį. Taigi čiupkite prijuostę ir kepimo įrankius bei pasiruoškite gaminti pačius skaniausius citrininius sausainius!
Citrininiai sausainiai – puikus pasirinkimas bet kokiai progai! Tai yra ne tik skanus, tačiau ir lengvas sausainių receptas!