Šokoladinių sausainių receptas
Pasiruoškite leistis į skanią kelionę su mūsų siūlomais ir burnoje tirpstančiais šokoladiniais sausainiais. Šie sausainiai yra neįtikėtinai gardūs, juose puikiai subalansuota sodri šokoladinė ir sviestinė tešla. Kiekvienas gabalėlis yra dangiškai saldus ir jame yra šiek tiek lipnaus šokolado drožlių mišinio, kuris yra sausainio viduje. Aromatas, kuris užpildo jūsų virtuvę kepant šiuos sausainius, yra tiesiog įspūdingas. Mūsų receptas padės jums pereiti nuo tešlos maišymo iki tobulo porcijų paskirstymo bei sausainių iškepimo iki auksinio tobulumo. Nesvarbu, ar esate kepimo entuziastas, ar tiesiog trokštate saldumynų, mūsų šokoladiniai sausainiai neabejotinai patenkins jūsų troškimus. Taigi čiupkite prijuostę, surinkite ingredientus ir leiskitės į puikų kepimo nuotykį kartu!
Ingredientai
Šokoladiniams sausainiams pagaminti reikės:
- 200 g cukraus
- 100 g kakavos miltelių
- 80 g sviesto (kambario temp.)
- 4 dideli kiaušiniai (kambario temp.)
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 240 g miltų
- 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių
- ¾ arbatinio šaukštelio druskos
- 120 g cukraus pudros
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Laukimo laikas - 4 h.
- Kepimo laikas 12 min.
- Užtruksite - 4 h. 32 min.
- Iškespite 48 šokoladinius sausainius
- Autorius - John Kanell
Šokoladinių sausainių receptas
Pasidalink su draugu:
Šokoladiniai sausainiai:
1. Dideliame dubenyje iki vientisos tekstūros išplakite kambario temp. sviestą su cukrumi ir kakavos milteliais.
2. Po vieną į tešlą įmuškite kiaušinius, įmaišykite vanilės ekstraktą. Maišykite kol ingredientai susijungs.
3. Kitame vidutinio dydžio dubenyje, miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druską. Šį miltų mišinį įmaišykite į šlapių ingredientų mišinį ir maišykite elektrinio mikserio pagalba mažu greičiu, kol ingredientai susijungs iki vientisos masę.
4. Paruoštą šokoladinių sausainių tešlą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai 4 val. arba per naktį.
5. Kai tešla atvės, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Ant skardos išklokite kepimo popierių.
6. Šaukštu atgnybkite atvėsusią tešlą ir rankomis arba dviejų šaukštų pagalba suformuokite į 2-3 cm rutuliukus.
7. Šokoladinių sausainių suformuotus rutuliukus apvoliokite cukraus pudroje ir dėkite ant paruoštos kepimo skardos, palikdami tarpus tarp sausainių.
Šokoladinių sausainių kepimas:
8. Sausainius kepkite 10–12 min.
9. Karšti, iškepti sausainiai yra labai minkšti ir trapūs, tad leiskite keletą minučių atvėsti ant kepimo skardos.
Patarimai, kaip gaminti šokoladinius sausainius
- Kad išvengtumėte dažniausiai pasitaikančių klaidų, teisingai išmatuokite miltus. Geriausia naudoti svarstykles.
- Siekiant geriausių rezultatų, sausainių tešlą pasiruoškite iš vakaro, kad ji turėtų pakankamai laiko sustingti ir būtų lengviau suformuoti sausainių rutuliukus.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Gardus šokoladinių sausainių receptas smaližiui!
Mėgaukitės sodriu ir skaniu šokoladinių sausainių skoniu pagal mūsų lengvai įsisavinamą receptą. Mūsų šokoladinių sausainių receptas puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems kepėjams, norintiems pamaloninti savo smaližius naminiu skanėstu.
Nesvarbu, ar esate šokolado mėgėjas, ar tiesiog norite išbandyti ką nors naujo, šokoladinių sausainių receptas tikrai taps mėgstamiausiu. Iškepkite partiją maloniam draugų susibūrimui arba nustebinkite savo namiškius pateikdami naminius sausainiu prie arbatos puodelio.
Sausainių kepimas niekada nebuvo toks malonus! Šie šokoladiniai sausainiai nustebins Jūsų artimuosius bei svečius!