Sausainiai su uogiene
Ieškote skanių ir lengvų sausainių recepto? Išbandykite sausainius su uogiene! Pagaminti iš sviestinės tešlos ir užpildyti mėgstama uogiene, šie sausainiai puikiai tiks bet kokiai progai. Tai yra itin greitas sausainių receptas! Sausainiai su džemu patiks, tiek suaugusiems, tiek vaikams!
Raktiniai žodžiai: sausainiai su uogiene; sausainiai su džemu; greitas sausainiu receptas; sausainiu receptai vaikams
Ingredientai
Sausainiams su uogiene reikės:
- 230 g sviesto (kambario temperatūros)
- 80 g cukraus
- 2 dideli kiaušinių tryniai
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 360 g mitų
- ⅓ stiklinės norimos uogienės (braškių, aviečių ar abrikosų uogienės)
- Gaminimo laikas 40 min.
- Laukimo laikas 1 h.
- Kepimo laikas 14 min.
- Užtruksite 1 h 54 min.
- Iškepsite 30 sausainių su uogiene
- Autorius - Preppy Kitchen
Kaip pagaminti sausainius su uogine?
Pasidalink su draugu:
Štai Jums greitas sausainių receptas - sausainiai su uogiene
1. Dideliame dubenyje, elektrinio mikserio pagalba išplakite sviestą su cukrumi iki kreminės, tolygios masės.
2. Maišydami, į sviestinę masę įmuškite kiaušinių trynius, įmaišykite vanilės ekstraktą bei druską. Toliau maišykite kol ingredientai susijungs į vientisą tekstūrą.
3. Palaipsniui suberkite miltus. Pasidarius sunkiau maišyti, gerai išminkykite iki vientisos tekstūros.
4. Tešlą įdėkite į šaldytuvą 1 h.
5. Išėmę iš šaldytuvo tešlą, šauktu atgnybkite tešlos ir tarp delnų suformuokite lygius rutuliukus. Padėkite suformuotus tešlos rutuliukus ant skardos iškloto kepimo popieriaus, palikdami didesnius tarpus tarp sausainių.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
7. Arbatiniu šaukšteliu arba nykščiu padarykite duobutę kiekvieno sausainio centre. Į kiekvieną duobutę įdėkite pusę arbatinio šaukštelio norimos uogienės.
8. Į įkaitusią orkaitę pašaukite savo sausainius su uogiene ir kepkite 12-14 min. arba kol kraštai švelniai paruduos.
9. Iškepus sausainiams, leiskite jiems atvėsti ant kepimo skardos.
Sausainiai su uogiene. Kaip juos tinkamai pagaminti?
- Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama naudoti kokybiškas uogienes. Daug cukraus turinčios uogienės tampa skystos ir ne taip gerai iškepa.
- Jei darant centrinę duobutę tešla sutrūkinėja, šiek tiek ilgiau kočiokite tešlą, kad ji sušiltų.
- Nepraleiskite atšaldymo žingsnio. Atšaldžius tešlą bus lengviau formuoti rutuliukus ir jie nesuirs darant duobutę.
- Labai svarbu teisingai išmatuoti miltus. Per didelis miltų kiekis, sausainiai tampa sausi ir kieti. Norint tiksliai išmatuoti miltus, geriausia naudoti svarstykles.
- Jei turite tik vieną kepimo skardą, įsitikinkite, kad ji visiškai atvėsusi, prieš dėdami antrąją sausainių partiją. Vėsi skarda neleidžia sausainiams išsilieti.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Greitas sausainių receptas! Sausainiai su džemu!
Šie klasikiniai sausainiai yra daugėlio mėgstami ir puikiai tinka bet kokiai progai, nesvarbu, ar tai būtų šventinis vakarėlis, ar tiesiog saldus skanėstas, kuriuo galėsite mėgautis su savo artimaisiais.
Šis receptas leidžia pagaminti išskirtinius sausainius su džemu dėl puikiai subalansuoto sviestinio sausainio ir saldžios uogienės įdaro skonio. Rekomenduojame įdarui naudoti geros kokybės uogienes, nes daug cukraus turinčios ir saldžios uogienės būna skystos ir gali būti netinkamos sausainių kepimui.
Tešlos atšaldymas šiame recepte taip pat labai svarbus, nes taip lengviau formuoti tešlą į rutuliukus ir jie nesuskils darant duobutes. Ir atminkite, kad labai svarbu teisingai išmatuoti miltus, kad jūsų sausainiai nebūtų sausi ar kieti.
Sausainių su uogiene receptas tikrai Jums paliks įspūdį. Jūs netgi galite pakeisti įdarą kitokiu bei atrasti naujas skonių kombinacijas. Taigi, pradėktie kepti ir pasigaminkite unikalių sausainių su uogiene!