Vokiški šokoladiniai keksiukai
Vokiški šokoladiniai keksiukai – puikus skanėstas, kuris vilioja turtingu šokoladinių ir pekano riešutų glaistu. Kiekvienas skanaus keksiuko kąsnelis – kelionė į skonių pasaulį, kuriame puikiai subalansuojamos saldžios ir riešutinės natos. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar keksiukų pasaulio naujokas, šis receptas suteiks jums įgūdžių ir įkvėpimo užtikrintai gaminti šiuos skanius keksiukus.
Ingredientai
Vokiškiems šokoladiniams keksiukams:
- 180 g miltų
- 8 g kepimo miltelių
- 15 g nesaldintos kakavos
- Žiubsnelis druskos
- 180 ml pieno
- 80 g grietinės
- 90 g sviesto (kambario temperatūros)
- 300 g baltojo cukraus
- 2 kiaušiniai dideli, (kambario temperatūros)
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 60 g juodo šokolado
- 60 ml karštos kavos
Keksiukų glaistui:
- 188 g pekano riešutų (skrudintų ir stambiai pjaustytų)
- 250 g rudo cukraus
- 355 ml pieno
- 3 kiaušinių tryniai
- 170 g sviesto
- Žiubsnelis druskos
- 5 ml gryno vanilės ekstrakto
- 200 g kokoso drožlių
- 12 cukruotų pekano riešutų užpilams
Keksiukų įdarui:
- 180 ml grietinėlės
- 90 g pusiau saldaus šokolado
- 30 ml šaukštai burbono
- Gaminimo laikas - 30 min.
- Kepimo laikas 15 min.
- Viso - 45 min.
- Iškepsite 16 šokoladinių keksiukų
- Autorius John Kanell
Kaip pasigaminti vokiškus šokoladinius keksiukus?
Pasidalink su draugu:
Šokoladiniai keksiukai
1. Prieš pradedant gaminti vokiškus šokoladinius keksiukus įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į keksiukų kepimo skardą įdėkite keksiukų popierines formeles.
2. Didesniame dubenį išsijokite miltus, kakavą kepimo miltelius bei druską.
3. Mažesniame dubenyje gerai sumaišykite pieną su grietine.
4. Elektrinio plakiklio pagalba, išplakite minkštą, kambario temperatūros sviestą iki tolygios kreminės masės. Suberkite cukrų ir toliau plakite, kol masė taps puri (tai užtruks apie 3–5 minutes).
5. Į sviesto masę po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą mušant kiaušinį, gerai išmaišykite kol ingredientai susijungs.
6. Susmulkinkite šokoladą ir užpilkite karšta kava. Maišykite tol kol ištirps šokoladas.
7. Ištirpinę šokoladą palengva įpilkite į sviesto mišinį ir gerai išmaišykite, kol taps tolygi masė. Įpilkite vanilės ekstrato ir dar kartą išplakite.
8. Galiausiai įpilkite pieno/grietinės mišinio ir miltų mišinių per tris kartus, pradedant ir baigiant miltų mišiniu. Plakite iki tol, kol ingredientai susijungs ir taps lygi, vientisa masė.
9. Keksiukų paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite į keksiukų formeles.
10. Pašaukite keksiukus į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 15 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigus medinį pagaliuką, ištraukus neprilips keksiukų tešla.
11. Iškepus šokoladiniams keksiukams leiskite jiems pravėsti 15 min. prie dedant glaistą ant jų.
Šokoladinių keksiukų glaistas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į įkaitusią orkaitę pekano riešutus dėkite ant kepimo skardos ir skrudinkite apie 8-10 min. Po to susmulkinkite iki gana smulkios masės.
2.Vidutiniame dubenyje sumaišykite cukrų, pieną, kiaušinių trynius, sviestą ir druską. Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, o kai mišinys pradės virti ir tirštėti, nukelkite nuo ugnies
3. Įmaišykite susmulkintus pekano riešutus, kokosą ir vanilės ekstraktą. Leiskite atvėsti (apie 30-60 min.).
Šokoladinis keksiukų įdaras
1. Nedideliame dubenyje kaitinkite grietinėlę, kol ji pradės burbuliuoti. Supilkite ant šokolado drožlių ir maišykite kol neliks gabalėlių. Supilkite burboną. Gerai išmaišykite.
Vokiškų šokoladinių keksiukų papuošimas
1. Keksiuke išpjaukite viduryje ertmę, kur bus galima supilti keksiuko įdarą.
2. Keksiukų viršų padenkite kokoso glaisto mišiniu.
3. Pabarstykite dar ganache.
4. Papuošimui ant kiekvieno keksiuko viršaus pridėkite cukruotų pekano riešutų.
Patarimai, kaip gaminti vokiškus šokoladinius keksiukus:
- Nors pekano riešutai yra tradicinis glaisto pasirinkimas, taip pat galite naudokite graikinius riešutus arba kapotas makadamijas.
- Gaminant keksiukus, gerai išmatuokite miltus, naudojant per daug miltų, keksiukai nebus tokie minkšti.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Skanių naminių vokiškų šokoladinių keksiukų receptas
Keksiukai gaminami iš sodraus šokoladinio pagrindo ir padengti pekano riešutų glaistu, suteikiant jam išgauti išskirtinę tekstūrą bei skonį, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti. Tad šie keksiukai puikiai tiks bet kokiai progai.
Vokiški šokoladiniai keksiukai – puikus būdas patenkinti savo smaližius ir nustebinti draugus bei šeimos narius. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar tik pradedantysis, šiuos keksiukus pagaminti tikrai bus nesunku.
Taigi, jei ieškote geriausių vokiškų šokoladinių keksiukų recepto, nedvejodami išbandykite šį mūsų receptą! Sekite recepto eigą ir mėgaukitės šiais įsimintinais keksiukais.