Vaniliniai keksiukai
Mėgaukitės klasikiniu vanilės skoniu su lengvu vanilinių keksiukų receptu. Šie naminiai vaniliniai keksiukai puikiai tiks bet kokiai progai – nuo gimtadienio deserto iki popietės arbatos. Pasinerkite į drėgnų ir purių keksiukų pasaulį, persunktą nesenstančia vanilės esencija. Šis receptas padės iškepti daugybę skanių keksiukų, kurių kiekvienas ragavęs norės dar kartą pakartoti.
Ingredientai
Vaniliniams keksiukams:
- 215 g miltų
- 1½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Žiubsnelis druskos
- 200 g cukraus
- 170 g sviesto (kambario temp.)
- 15 ml vanilės ekstrakto
- 120 ml grietinės (kambario temperatūros)
- 120 ml riebaus pieno (kambario temperatūros)
- 3 kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
Vaniliniam kremui:
- 450 g sviesto (kambario temperatūros)
- 900 g cukraus pudros
- Žiubsnelis druskos
- 25 g (1 valgomasis šaukštas) riebaus pieno
- 25 g (1 valgomasis šaukštas) riebios grietinėlės
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- Gaminimo laikas - 15 min.
- Kepimo laikas - 20 min.
- Užtruksite - 35 min
- Iškepsite 16 vanilinių keksiukų
- Autorius - John Kanell
Lengvas vanilinių keksiukų receptas!
Pasidalink su draugu:
Vaniliniai keksiukai:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Ant lėtos/silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir atidėkite tolimesniam naudojimui.
3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo.
4. Didesniame dubenyje, išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki tolygios ir purios masės.
5. Į masę įmaišykite grietinę su pienu bei vanilės ekstraktu. Susijungus ingredientams supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
6. Kitame dubenyje į sijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.
7. Į šlapių ingredientų masę, palaipsniui įmaišykite miltų masę.
8. Švariame dubenyje, elektrinio mikserio pagalba išplakite kiaušinių baltymus iki standžios purios masės.
9. Išplaktus baltymus, atsargiai šauktu įmaišykite į masę.
10. Keksiukų tešlą tolygiai paskirstykite po keksiukų kepimo formeles užpildant ⅔ keksiuko formelės dalies.
Keksiukų kepimas:
1. Į įkaitusią orkaitę pašaukite paruoštus kepti vanilinius keksiukus ir kepkite 18 – 20 min.
Vanilinis sviestinis kremas
1. Elektrinio mikserio pagalba sutrinkite kambario temperatūros sviestą (sviestas turi būti minkštas, išimtas bent prieš kelias val. iš šaldytuvo).
2. Palaipsniui suberkite cukraus pudros, žiubselį druskos, pieno, grietinėlės bei vanilės ekstrakto. Išmaišykite iki šviesios ir purios masės.
3. Paruoštą sviestinį kremą perkelkite į konditerinį maišelį ar švirkštą, kad būtų lengviau papuošti keksiukus. Ant atvėsusių vanilinių keksiukų uždėkite gausiai paruošto sviestinio kremo.
užsisakyk prekes ir gamink patogiai!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Lengvai paruošiami ir be galo skanūs vaniliniai keksiukai
Vaniliniai keksiukai – purūs ir drėgni, su subtiliu vanilės skoniu, kuris nustebins jūsų smaližius. Klasikinį vanilinių keksiukų receptą privalo išbandyti kiekvienas keksiukų mėgėjas!
Taip pat, šis vanilinių keksiukų receptas puikiai tinka pradedantiesiems arba tiems, kurie nori iškepti paprastus, skanius desertus. Taigi pirmyn ir išbandykite vanilinių keksiukų receptą bei mėgaukitės saldžiu ką tik iškeptų keksiukų aromatu savo virtuvėje.