Agrastų uogienė

Švelniai rūgšti ir saldi agrastų uogienė su vanile ir citrina – gardi idėja namų konservavimui!

Ingredientai

Agrastų uogienei:

Agrastų uogienė žiemai

Pasidalink su draugu:

Agrastų uogienės receptas:

1. Nuplaukite agrastus, pašalinkite kotelius ir “uodegėles”. Galite palikti uogas sveikas arba perpjauti per pusę, jei norite, kad uogienė būtų tolygesnė.

2. Į didelį puodą supilkite agrastus, pridėkite vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai iš uogų pradės leisti sultys (maždaug po 10–15 minučių), įmaišykite cukrų.

3. Išspauskite iš citrinos sultis ir įmaišykite vanilinį cukrų. Pamaišykite ir leiskite uogienei virti ant mažos ugnies dar apie 30–40 minučių, kol sutirštės ir pasieks norimos konsistencijos. Nepamirškite retkarčiais maišyti!

Paruoštą agrastų uogienę supilkite į stiklainius:

1. Karštą agrastų uogienę supilkite į sterilizuotus stiklinius indelius. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir palikite atvėsti. Paruoštą uogienę laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Skoninga agrastų uogienė – vasaros gaiva visai žiemai!

Agrastų uogienė – tai puikus būdas išsaugoti šių nuostabių uogų derlių visai žiemai. Derinant natūraliai rūgštų agrastų skonį su saldžiu cukrumi, švelniai rūgščiomis citrinos sultimis ir subtiliu vanilės aromatu, ši uogienė taps neatsiejama jūsų pusryčių ar desertų dalimi. Šis lengvai paruošiamas receptas garantuos skanų ir gaivų rezultatą, kuris suteiks jūsų stalui šilumos net šalčiausiomis dienomis.

Agrastų uogienė - receptas

Šis agrastų uogienės receptas su citrina ir vanile – paprastas ir labai skanus būdas išsaugoti agrastų derlių visai žiemai.

Naminės uogienės!