Bananiniai keksiukai
Bananiniai keksiukai kurie mėgstami visų! Švelnūs keksiukai su bananais puikus desertas įvairioms progoms ar šventėms! Išmėginkite šį bananinių keksiukų receptą ir mėgaukitės sodriu bei gaiviu skoniu!
Ingredientai
Bananiniams keksiukams:
- 3 gerai prinokę bananai
- 150 g cukraus
- 2 šaukšteliai meduolių prieskonių
- 115 g sviesto (kambario temperatūros)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 180 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
Keksiukų papuošimui:
- 2 šauktai cukraus pudros apibarstymui
- Mėgstamų uogų ar uogienės
- Paruošimo laikas - 20 min.
- Kepimo laikas - 25 min.
- Užtruksite - 45 min.
- Iškepsite 12 keksiukų su bananais
- Autorius Saldūs receptai
Kaip pasigaminti bananinius keksiukus?
Pasidalink su draugu:
Bananiniai keksiukai
1. Prieš pradedant ruošti bananinių keksiukų tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Į keksiukų skardą įdėkite paruoštas popierinės formeles.
2. Šakutės pagalba sutrinkite bananus su cukrumi ir meduolių prieskoniais iki tyrės.
3. Didesniame dubenyje, kambario temperatūros sviestą išplakite su vanilės ekstraktu iki purios masės.
4. Į sviesto masę įmaišykite bananų tyrę bei lengvai paplaktus kiaušinius.
5. Į masę išsijokite miltus, kepimo miltelius bei druską. Viską maišykite šauktu iki tolygios ir vientisos tekstūros.
6. Gautą bananinių keksiukų masę, šauktu sudėkite į paruoštas kepimui formeles.
7. Pašaukite keksiukus su bananais į įkaitusią orkaitę ir kepkite 20 – 25 min.
8. Pateikite keksiukus atvėsusius ir apibarstytus išsijota cukraus pudra.
Skanaus!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Skaniausi bananinai keksiukai!
Šie keksiukai su bananais – tapusi keksiukų klasika, drėgni ir puriūs, turintys reikiamą saldumo kiekį iš prinokusių bananų. Juos ne tik lengva pagaminti, bet jie puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net desertui.