Saldūs receptai

Cannoli receptas

Klasikinis Cannoli receptas (kanolis) iš Sicilijos – traškūs vamzdeliai su švelniu rikotos įdaru. Išbandykite tikrą itališką skonį!

Ingredientai

Cannoli tešlai:

Įdarui:

Papuošimui:

Kaip pasigaminti autentišką itališką desertą Canoli?

Pasidalink su draugu:

Cannoli tešlos paruošimas:

1. Miltus sumaišykite su cukrumi, kakavos milteliais ir druska.

2. Supjaustykite mažais kubeliais kambario temp. sviestą ir pirštais įtrinkite į miltus kol tolygiai pasiskirtys po masę.

3. Įmuškite kiaušinį, supilkite Marsalos vyną ir minkykite, tol kol susidarys elastinga tešla.

4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir leiskite kamabrio temp. pailsėti apie 60 min.

Cannoli vamzdelių formavimas ir kepimas:

1. Plonai iškočiokite (apie 2 mm storio) ir stiklinės pgalaba išpjaukite apskritimus (apie 10 cm skersmens).

2. Užvyniokite apskritimus ant metalinių cannoli formelių, kraštus patepkite vandeniu ir gerai užspauskite.

3. Įkaitinkite aliejų iki 180°C ir kepkite cannoli, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs (2-4 min.).

4. Išgriebkite ir leiskite atvėsti, tada atsargiai ištraukite metalines formeles.

Rikotos įdaro paruošimas:

1. Rikotos sūrį pertrinkite per sietelį, kad būtų kreminės tekstūros.

2. Įmaišykite cukraus pudrą, vanilės ekstraktą, šokolado gabalėlius ir smulkiai supjaustytų cukatų (apelsinų arba citrinų).

3. Įdėkite įdarą į konditerinį maišelį ir juo pripildykite jau atvėsusius cannoli vamzdelius.

Pabaigiamieji akcentai:

1. Cannoli galus galima papuošti smulkintomis pistacijomis.

2. Prieš patiekiant, tradicinį itališką desertą, pabarstykite cukraus pudra.

Patarimai:

  • Autentiškas skonis: Naudokite Marsalos vyną tešloje – tai suteikia autentišką sicilietišką skonį.
  • Traškesni vamzdeliai: Cannoli geriausia valgyti iškart pripildžius, kad tešla išliktų traški.
  • Įvairios variacijos: Į įdarą galite įdėti cinamono, lazdyno riešutų ar net kavos aromato.

Cannoli receptas – tradicinis Sicilijos skanėstas

Kanolis (it. cannoli) – vienas garsiausių Sicilijos desertų, kuris sužavi savo traškia tešla ir kreminiu rikotos įdaru.

Autentiškas Cannoli receptas (kanolis) reikalauja kruopštaus pasiruošimo, bet rezultatas – tobulas! Vamzdeliai gaminami iš plonos, Marsalos vynu paskanintos tešlos, kuri kepama aliejuje, kol tampa traški ir auksinės spalvos. Rikotos kremas paprastai gardinamas cukraus pudra, vanile, šokolado gabalėliais ar cukatais, o desertas dažnai puoštas pistacijomis ar vyšniomis.

Cannoli receptas

Svarbiausia taisyklė – kanolis turi būti pripildytas prieš pat patiekiant, kad išliktų traškus. Šis Sicilijos pasididžiavimas puikiai tinka tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek ypatingoms progoms. Jeigu ieškote išskirtinio skanėsto, išbandykite šį Cannoli receptą namuose ir pajuskite tikrą itališką skonį!

Ieškote naujo itališko recepto? Išbandyk jau šiandien!