Citrininis kremas tortui
Mėgaukitės ryškiu ir energingu citrininio kremo skoniu – aksominiu lygiu užpilu, kuris jūsų mėgstamiems pyragams suteiks puikaus citrusinio atspalvio ir sukurs tobulą saldumo ir aštrumo balansą. Citrininis kremas tortui – stipriam skoniui!
Ingredientai
Citrininiam kremui:
- 4 citrinos
- 4 kiaušiniai
- 4 tryniai
- 300 g cukraus
- 180 g sviesto
- Gaminimo laikas - 15 min.
- Kremo užteks 1 tortui - 24 cm skersmens
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti citrininį kremą tortui?
Pasidalink su draugu:
Citrininis kremas tortui:
Šio citrininio kremo užteks dviems torto 24 cm skersmens pertepimams.
1. Į vidutinio dydžio puodą, smulkiai nutarkuokite citrinos žievele, o citrinos sultis išspauskite.
2. Į tą patį puodą įmuškite kiaušinius, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų.
3. Nuolat maišydami, virkite ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Masei sutirštėjus iki pudingo konsistencijos, nukelkite nuo kaitlentės.
4. Gautą masę perkoškite per sietelį, kad neliktų citrinos žievelių ir kauliukų.
5. Kubeliais supjaustykite sviestą ir sudėkite į dar šiltą masę. Maišykite kol sviestas ištirps ir susijungs visi ingredientai.
6. Atvėsinkite citrininį kremą iki kambario temperatūros, vėliau perkeldami į šaldytuvą bet 3 val. arba per naktį.
7. Šiuo citrininiu kremu pertepkite biskvitinius torto lakštus arba pagardinkite kitus desertus.
Citrininis kremas tortui
Paverskite savo desertus į citrusinius skanėstus su sodriu citrininiu kremu – kreminis ir kvapnus kremas, kiekvienam torto gabalėliui suteiks saulėtą citrinos gėrio pliūpsnį.
Suteikite savo tortams žavesio su nuostabiu citrininiu kremu – šilko švelnumo įdaras, kuriame dera citrininis aitrumas su mėgstamu kreminiu sodrumu, sukuriantis harmoningą skonių simfoniją.