Drėgni šokoladiniai keksiukai
Drėgni šokoladiniai keksiukai! Mėgaukitės turtingu šokolado ir aviečių deriniu ir nepamirškit pavaišinti draugų. Drėgni šokoladiniai keksiukai, užpildyti šviežių aviečių įdaru ir pagardinti avietiniu keksiukų kremu. Šie keksiukai puikiai tiks bet kokiai progai.
Ingredientai
Drėgniems šokoladiniams keksiukams:
- 160 g miltų
- ¾ stiklinės kakavos
- Žiubsnelis druskos
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 300 g cukraus
- 200 g sviesto (kamario temepratūros)
- 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 80 ml grietinės (kambario temperatūros)
- 240 ml pieno (kambario temperatūros)
- ¾ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Šokoladiniam ganašui:
- 200 g pusiau saldaus šokolado
- 300 ml grietinėlės
Avietiniam keksiukų įdarui:
- 170 g aviečių
- 50 g (2 šaukštai) cukraus
- Iš pusės citrinos išspaustų sulčių
- 1 valgomasis šaukštas vandens
Sviestiniui kremui:
- 4 kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
- 300 g cukraus
- 80 ml vandens
- Žiubsnelis druskos
- 450 g sviesto (kambario temperatūros, minkštas)
- Pasiruošimo laikas - 20 min.
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Viso - 45 min.
- Iškepsite 15 drėgnų šokoladinių keksiukų
- Autorius John Kanell
Tobulai drėgni šokoladiniai keksiukai!
Pasidalink su draugu:
Drėgnų šokoladinių keksiukų tešla:
1. Prieš pradedant ruošti drėgnų šokoladinių keksiukų tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į keksiukų skardą įdėkite paruoštas popierinės formeles.
2. Į didesnį dubenį išsijokite miltus, kakavą, druską bei kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
3. Kitame dubenyje, elektrinio mikserio pagalba, kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios ir tolygios masės.
4. Į purią sviesto masę, palaipsniui įmuškite kiaušinius. Gerai įsimaišius kiaušiniams, supilkite grietinę, vanilę bei pieną. Maišykite iki vientisos ir tolygios masės.
5. Iš lėto suberkite paruoštą miltų mišinį į šlapią masę. Maišykite kol visi ingredintai susijungs ir sudarys tolygi ir vientisa masę.
6. Paruoštą šokoladinių keksiukų tešlą, užpildykite ⅔ keksiukų formeles.
7. Į įkaitusią orkaitę pašaukite paruoštus šokoladinius keksiukus ir kepkite 20 – 25 min.
Šokoladinis ganašas:
1. Nedideliame puode pakaitinkite grietinėlę iki virimo ir nukelkite.
2. Sudėkite susmulkintą gabaliukais šokoladą į karštą grietinėlę. Maišykite tol, kol šokoladas ištirps.
3. Iškeptiems ir atvėsintiems keksiukams išskopkite vidų, o į jį įpilkite 1 šaukštelį šokoladinio ganašo.
Avietinis keksiukų įdaras:
1. Į nedidelį puodą sudėkite avietes, suberkite cukrų, išspauskite citrinos sultis bei įpilkite vandens. Kaitinkite ant silpnos/lėtos ugnies, kol sumažės per pus.
2. Kaitintą masę nukoškite ir atvėsinkite.
3. Atvėsus paruoštam įdarui, sudėkite po vieną šaukštelį ant išskoptų ir ganašu pateptų keksiukų.
Sviestinis kremas keksiukams
1. Elektrinio mikserio pagalba išplakite kiaušinių baltymus su 150 g cukrumi bei druska iki standžių baltų smailių.
2. Į kitą puodą suberkite likusį 150 g cukrų, įpilkite vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Maišykite mišinį, kol cukrus ištirps ir taps skaidrus.
3. Vandens ir cukraus tirpalą supilkite į išplaktus kiaušinių baltymus.
4. Palaipsniui, mažais kūbeliais įmaišykite kambario temperatūros sviestą su druska.
5. Plakite iki tolygios ir purios konsistencijos.
6. Sviestinį kremą dėkite keksiukų ir jas papuoškite šviežia aviete.
Skanaus!
užsisakyk prekes ir gamink patogiai!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Drėgni šokoladiniai keksiukai - receptas saldžiai akimirkai!
Mėgaukitės sodriu ir šokolado ir avietės deriniu! Šie drėgni šokoladiniai keksiukai – tikriems šokolado mylėtojams.