Eklerų receptas

Prancūziški eklerai – puikus pasirinkimas kiekvienai progai! Lengvai pagaminamas eklerų receptas padės sukurti tobulą desertą tavo virtuvėje.

Ingredientai

Plikyta tešla:

Vanilinis kremas:

Šokoladinis glaistas:

Kaip išsikepti prancūziškus eklerus?

Pasidalink su draugu:

Eklerų receptas:

Plikyta tešla:

1. Į puodą supilkite vandenį, pieną, įdėkite sviestą, suberkite druską ir cukrų. Užvirinkite.

2. Kai masė pradės virti, suberkite persijotus miltus iš karto ir maišykite, kol tešla sušoks į vientisą kamuolį. Maišykite dar apie 2 minutes, kad neliktų miltų skonio.

3. Nuimkite nuo kaitlentės ir leiskite šiek tiek atvėsti (apie 10 min.).

4. Įmaišykite po vieną kiaušinį, vis maišydami, kol gausite vientisą ir blizgią tešlą.

5. Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su 1 cm skersmens antgaliu.

6. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išspauskite apie 10 cm ilgio juosteles.

7. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 170°C ir kepkite dar apie 20 min., kol pyragaičiai taps auksinės spalvos. Neatidarykite orkaitės durų kepimo metu!

8. Iškeptus atvėsinkite ant grotelių.

Vanilinis kremas:

1. Užvirinkite pieną su vanilės ankšties sėklomis arba ekstraktu.

2. Atskirame dubenyje kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol pabals. Įmaišykite krakmolą.

3. Plona srovele pilkite karštą pieną į kiaušinių masę, vis maišydami.

4. Viską supilkite atgal į puodą ir virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės.

5. Nuėmę nuo ugnies, įmaišykite sviestą, kad kremas būtų švelnus ir blizgus.

6. Atvėsinkite, uždengdami paviršių maistine plėvele.

Šokoladinis glaistas:

1. Grietinėlę užvirinkite ir užpilkite ant susmulkinto šokolado.

2. Palaukite kelias minutes, tada išmaišykite iki vientisos blizgios masės.

Eklerų užbaigimas

1. Atvėsusius pyragaičius perpjaukite per pusę arba per dugną pripildykite vaniliniu kremu konditeriniu maišeliu.

2. Paviršių aptepkite šokoladiniu glaistu.

3. Palikite šiek tiek pastovėti, kad glaistas sutvirtėtų.

Prancūziški eklerai - magija tavo virtuvėje!

Ar kada nors norėjai pasigaminti tikrus prancūziškus eklerus, bet atrodė, kad tai per sudėtinga? Nebijok eksperimentuoti – eklerų receptai gali būti lengvai įveikiami net pradedantiesiems! Lengva, puri tešla, švelnus kremas ir burnoje tirpstanti glazūra – tai tobula harmonija, kurios verta siekti! Išbandyk eklerų receptą šiandien ir leisk sau mėgautis tikru prancūzišku desertu be jokio vargo. Tavo rankomis sukurta saldžioji akimirka taps ne tik skania, bet ir nepaprastai džiuginančia patirtimi!

Eklerų receptas

Kiekvienas skonis, kurį sukuri pats, tampa dar ypatingesnis! Nebijok iššūkių – pasinerk į prancūziškų desertų pasaulį ir mėgaukis nuostabiu rezultatu!

Ieškote naujo prancūziško recepto? Išbandyk jau šiandien!