Imbieriniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai – kalėdinės magijos įsikūnijimas. Šie skanūs imbieriniai sausainiai, papuošti žaviomis formomis ir kvapniais prieskoniais, sukelialiantys šiltus ir nostalgiškus jausmus, primenantys apie šventinį laikotarpį. Imbierinių sausainių kepimas ir dekoravimas yra puoselėjama daugelio šeimų tradicija. Sausainių gamyba – kūrybinis užsiėmimas, vienijantis šeimos narius, kurio pagalba dalijamasi šventiniu džiaugsmu.
Ingredientai
Imbieriniams sausainiams:
- 70 g sviesto (kambario temperatūros)
- 100 g medaus
- 100 g rudojo cukrus
- 1 arbatinis šauktelis malto cinamono
- ½ arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
- ½ arbatinio šaukštelio malto imbiero
- ½ arbatinio šaukštelio maltų pankuolių
- 240 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 kiaušinis (kambario temperatūros)
- Gaminimo laikas - 30 min.
- Kepimo laikas - 10 min.
- Iškepsite 2 skardas imbierinių sausainių
- Autorius - Saldūs receptai
Imbierinių sausainių receptas
Pasidalink su draugu:
Imbierinė sausainių tešla:
1. Ant silpnos/lėtos ugnies, nuolatos maišydami, pakaitinkite sviestą, medų bei cukrų. Ištirpus sviestui bei susijungus ingredientams, įmaišykite maltus prieskoniu: cinamoną, gvazdikėlius, imbierą bei pankuoles. Leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Į atskirą dubenį suberkite miltus, druską bei kepimo miltelius, viską sumaišykite.
3. Į atvėsusį mišinį įmuškite kiaušinį ir palaipsniui suberkite miltų mišinį. Susiformavus tešlai, ją išminkome ir padedame 3 – 4 val. į šaldytuvą.
4. Perminkome atvėsusią imbierinių sausainių tešlą ir iškočiojame, kuo ploniau iškočiosime, tuo traškesnį imbieriniai sausainiai gausis. Iškočiotoje tešloje, išspaudžiame norimas sausainių formas.
5. Įdėkite sausainius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
6. Įkaitinkite orkaite iki 190 °C.
7. Į įkaitusią orkaitę pašaukite paruoštus imbierinius sausainius.
užsisakyk prekes ir gamink patogiai!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Šventiniai imbieriniai sausainiai
Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar naujokas virtuvėje, imbierinių sausainių receptas suteikia puikią galimybę išreikšti savo kūrybiškumą ir pasidalinti šventinio laikotarpio metu meile bei džiaugsmu su tais, kurie jums brangūs.
Imbierinių sausainių recepto esmė – harmoningas prieskonių pasiskirstymas, su subtilia šiluma bei sodrumu.
Nedelskite, surinkite ingredientus, užsidėkite prijuostę ir leiskitės į širdžiai mielą kelionę, į imbierinių sausainių pasaulį. Pasinerkite į puikų aromatą ir mėgaukitės sodriais, įsimintinais skoniais. Jūs ne tik gaminsite sausainius, bet ir bet ir jausite Kalėdinę nuotaiką.