Itališkas pyragas panettone receptas
Lengvas itališko panettone pyrago receptas su džiovintais vaisiais ir apelsinų žievele. Tobula Kalėdų magija!
Ingredientai
Panettone
- 500 g miltų
- 150 g cukraus
- 200 ml šilto pieno
- 150 g sviesto (kambario temp., minkšto)
- 4 kiaušiniai (kambario temp.)
- 7 g sausų mielių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- 100 g džiovintų razinų
- 50 g džiovintų abrikosų arba cukatų
- Tarkuota apelsino ir citrinos žievelė
- Apvali, statmena kepimo forma
- Gaminimo laikas - 30 min.
- Tešlos pakilimo laikas - 2 h
- Kepimo laikas - 45 min.
- Užtruksite - 3 h 15 min.
- Iškepsite panettone 8 porcijoms
- Autorius - Saldūs receptai
Tikras itališkas pyragas panettone!
Pasidalink su draugu:
Itališkas pyragas panettone - receptas:
1. Pašildykite pieną ir įberkite šiek tiek cukraus, mielių ir truputį miltų. Gerai išmaišykite ir palikite 10–15 minučių, kol mišinys pradės putoti.
2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, vanilės ekstraktu, druska ir tarkuota apelsino bei citrinos žievele.
3. Į kiaušinių mišinį įmaišykite mielių mišinį, likusius miltus ir sviestą (geriausia mažais gabalėliais, kad tolygiai išsimaišytų). Minkykite / minkykite tešlą 10–15 minučių, kol ji taps elastinga ir švelni. Tešla šiek tiek bus lipni.
4. Įminkykite razinas bei džiovintus vaisius. Uždenkite dubenį ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų 2–3 valandas.
5. Kai tešla padvigubės, perkelkite ją į sviestu pateptą kepimo formą, uždenkite ir leiskite kilti dar 30–40 minučių.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į įkaitusią orkaitę pašaukite itališką pyragą panettone ir kepkite apie 45–50 minučių. Kepimo viduryje patikrinkite – paviršius turėtų būti auksinis, o vidus drėgnas.
7. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti prieš pjaunant. Skanaus!
Kepkite panettone ir įkvėpkite šventinės Italijos nuotaikos!
Ieškote ypatingo šventinio kepinio, kuris suteiktų jaukumo jūsų Kalėdų stalui? Itališkas pyragas panettone yra klasikinis pasirinkimas, atspindintis tradicinį itališką skonį ir šventinį džiaugsmą. Šis receptas su džiovintais vaisiais ir citrinos bei apelsino žievelėmis sukuria unikalų aromatą ir skonį, kuris džiugina visą šeimą. Kiekvienas kąsnis – tai subtili drėgnos tešlos tekstūra ir džiovintų vaisių saldumas, atgaivinantis senovės italų švenčių dvasią.
Šis itališkas pyragas panettone receptas yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas, todėl net pradedantieji kepėjai gali išbandyti savo jėgas. Užteks šiek tiek kantrybės laukimo procesui, ir jūsų namus užpildys nepaprastas aromatas. Pasimėgaukite itališku skanėstu ir paverskite šį panettone nepamirštamu šventiniu akcentu savo šeimai bei draugams – jis taps tikra Kalėdų tradicija!