Ingredientai
Obuoliniams ledams:
- 4 prinokę obuoliai
- 480 ml riebaus pieno
- 240 ml riebios grietinėlės
- 150 g cukraus
- 1 arbatinis šauktelis vanilės ekstrakto
- ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono
- ¼ arbatinio šaukštelio sumalto muskato riešuto
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
- Gaminimo laikas - 50 min.
- Laukimo laikas - 25 min.
- Šaldymo laikas - 4 h
- Užtruksite - 5 h. 15 min.
- Paruošite 6 obuolinių ledų porcijas
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip gaminami ledai namuose?
Pasidalink su draugu:
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabaliukais.
2. Puode sumaišykite susmulkintus obuolius, pieną bei grietinėlę. Nuolat maišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol mišinys užvirs.
3. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir leiskite mišiniui troškintis apie 10-15 minučių arba kol obuoliai suminkštės.
4. Nukelkite puodą nuo kaitlentės ir leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.
5. Perkelkite mišinį į trintuvą arba virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
6. Supilkite mišinį atgal į puodą ir kaitinkite ant silpnos/lėtos ugnies.
7. Kaitindami suberkite cukrų, vanilės ekstraktą, maltą cinamoną, maltą muskato riešutą bei druską. Gerai išmaišykite, kol cukrus visiškai ištirps ir skoniai gerai įsigers.
8. Nukelkite puodą nuo kaitlentės ir leiskite mišiniui visiškai atvėsti.
9. Atvėsusį mišinį perkelkite į ledų gaminimo aparatą ir plakite pagal gamintojo instrukcijas, paprastai užtrunka apie 20–25 minutes arba kol pasieks minkštą konsistenciją.
10. Kai obuoliniai ledai pasieks minkštą ir kreminę konsistenciją, perkelkite juos į uždengtą indą maistine plėvele ir užšaldykite mažiausiai 4 val. arba kol sutvirtės.
11. Patiekite skanius obuolių skonio ledus dubenėliuose ar belgiškuose vafliuose. Mėgaukitės gaiviu obuolių skoniu kiekviename kąsnyje.
Pavadinimas
Pavadinimas
Tekstas
Pavadinimas
tekstas