Kalėdinis keksas
Šis kalėdinis keksas su šokoladiniu glajumi yra viskas, ko reikia šventėms – drėgnas, šokoladinis ir nepaprastai gardus.
Ingredientai
Kalėdiniui keksui:
- 200 g miltų
- 200 g cukraus
- 150 g sviesto (kambario temp.)
- 4 dideli kiaušiniai (kambario temp.)
- 100 g gero juodojo šokolado
- 50 g kakavos miltelių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 100 ml pieno (kambario temp.)
- Žiupsnelis druskos
- Jei norisi 100 g džiovintų vaisių (spanguolių, razinų) arba riešutų
Šokoladiniams glajui:
- 150 g gero juodojo šokolado
- 100 ml grietinėlės 35%
- 50 g sviesto (kambario temp.)
Papuošimui:
- Apelsino tarkuota žievelė
- Arba saujos riešutų
- Apvali kepimo forma keksams
- Gaminimo laikas - 30 min.
- Kepimo laikas - 50 min.
- Užtruksite - 1 h 10 min.
- Iškepsite kalėdinį keksą 12 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Saldžiausios Kalėdos prasideda nuo šokoladinio kekso!
Pasidalink su draugu:
Kalėdinis keksas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Keksui skirtą formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
2. Ištirpinkite juodąjį šokoladą vandens vonelėje ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
3. Kitame dubenyje, išplakite sviestą su cukrumi iki purios ir šviesios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, plakite toliau, kol masė taps vientisa. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir ištirpintą šokoladą.
4. Persijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius bei druską. Miltų mišinį, švelniai įmaišykite į tešlą pakaitomis su kambario temp. pienu. Jei naudojate džiovintus vaisius ar riešutus, įmaišykite juos į tešlą.
5. Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite 45–50 minučių.
Šokoladinis glajus:
Glajų gaminkite tik tuomet kai keksas bus iškeptas.
1. Grietinėlę pakaitinkite, kol ji beveik užvirs, tada nukelkite nuo kaitlentės. Į ją sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
2. Į šokolado ir grietinėlės masę įmaišykite sviestą, kol gausite vienalytę ir blizgią glajaus masę.
Kalėdinio kekso papuošimas:
1. Iškepus keksui, neskubėkite jo išversti iš kepimo formos. Tik gerai atvėsus, išimkite jį.
2. Ant gerai atvėsusio kekso užpilkite šokoladinį glajų, leiskite jam šiek tiek sustingti. Galite papuošti apelsino smulkiai tarkuota apelsino žievele ar stambiai kapotais riešutais.
užsisakyk prekes ir gamink patogiai!
Kalėdinis keksas – šokolado ir šventės skonis viename kąsnyje!
Ieškote tobulo šventinio deserto? Kalėdinis šokoladinis keksas su džiovintais vaisiais ir šokoladiniu glajumi – tai saldus ir šiltas prisiminimas, kuris idealiai tinka Kalėdų stalui. Sodraus skonio šokoladas kartu su subtiliai saldžiu glajumi ir puošnumu taps pagrindine šventės puošmena.
Kalėdinis šokoladinis keksas su šokoladiniu glajumi – tai šventinis desertas, kurio tiesiog negalima praleisti. Sodraus šokolado skonio, švelniai drėgnas ir su subtiliai priderintais džiovintais vaisiais ar riešutais, šis keksas sužavės tiek skoniu, tiek išvaizda. Paprastas paruošti, bet be galo įspūdingas – šokoladinis glajus vainikuoja visą šventinį desertą.