Keksiukai su braškėmis
Ieškote saldaus deserto, kuris puikiai tiktų bet kokiai progai? Keksiukai su braškėmis puikus to pasirinkimas! Šie lengvai pagaminami keksiukai dvelkia gaiviu braškių skoniu ir yra padengti braškiniu keksiukų kremu, kuris tikrai pradžiugins jūsų smaližius.
Ingredientai
Keksiukams su braškėmis:
- 360 g miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- ¼ arbatinis šaukštelis kepimo sodos
- Žiubsnelis druskos
- 230 g sviesto (kambario temperatūros, minkšto)
- 300 g cukraus
- 3 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto
- 120 g grietinės (kambario temperatūros)
- 120 ml riebaus pieno (kambario temperatūros)
- 220 g šviežių braškių
- 1 lašas švelniai rožinių maistinių dažų (neprivaloma)
Braškiniam keksiukų kremui:
- 340 g sviesto (kambario temperatūros)
- Žiubsnelis druskos
- 720g cukraus pudros
- 6 šaukštai šviežių braškių tyrės (sutrintos 6 didelės braškės)
- ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- Šviežių braškių papuošimui
- Pasiruošimo laikas - 15 min.
- Gaminimo laikas - 30 min.
- Užtruksite - 45 min.
- Iškepsite 12 keksiukų su braškėmis
- Autorius John Kanell
Kaip išsikepti tobulus keksiukus su braškėmis?
Pasidalink su draugu:
Tobulai keksiukai su braškėmis:
1. Prieš pradedant ruošti šokoladinių keksiukų tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į keksiukų skardą įdėkite paruoštas popierinės formeles.
2. Į vidutinio dydžio dubenį išsijokite ir sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską.
3. Kitame puode išplakite kambario temperatūros sviestą iki kreminės masės. Suberkite sviestą ir plakite dar 5 min.
4. Į sviesto masę, po vieną įmuškite kiaušinius, plakdami, kol visiškai susimaišys, prieš įmušdami kitą kiaušinį. Palaipsniui įmaišykite grietinę su pienu.
5. Į šlapią masę suberkite išsijotų miltų mišinį ir viską išmaišykite šaukštu iki tolygios ir vientisos masės.
6. Šviežias braškes supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
7. Keksiukų paruoštą tešlą sudėkite į paruoštas kepimui formeles, palikdami šiek tiek vietos pakilimui.
8. Į įkaitusią orkaitę pašaukite keksiukus ir kepkite apie 20 – 25 min.
Leiskite keletą minučių atvėsti keptuvėje, tada išimkite keksiukus ir toliau vėsinkite ant grotelių.
Braškinis keksiukų kremas:
1. Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą su druska iki kreminės masės.
2. Palaipsniui įplakite cukraus pudrą su šviežių braškių tyre ir vanilės ekstraktu, plakite kol susidarys puri masė.
3. Paruoštą keksiukų kremą dėkite ant gerai atvėsintų keksiukų ir padekoruokite supjaustytomis, šviežiomis braškėmis
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Vasaros skonis - keksiukai su braškėmis!
Šie keksiukai gaminami iš šviežių braškių ir pagardinami braškiniu keksiukų kremu, todėl jų negali atsispirti kiekvienas smaližius.
Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar naujokas virtuvėje, mūsų receptas yra paprastas ir lengvai sekamas. Netrukus mėgausitės šiais nuostabiais keksiukais su braškėmis.
Griebkite prijuostę ir pasiruoškite nustebinti savo draugus ar šeimos narius geriausiais naminiais braškių keksiukais!