Ingredientai
Kokosiniai macarons:
- 150 g maltų migdolų
- 150 g cukraus pudros
- 10 g (2 šaukštai) nesaldinto susmulkinto kokoso
- 2 kiaušinių baltymų
- Balti maistinių dažų milteliai
- Žiubsnelis druskos
- 150 g cukraus
- 40 ml vandens
Baltojo šokolado ir kokoso įdaras:
- 250 g baltojo šokolado
- 120 g riebios grietinėlės
- 10 ml kokoso ekstrakto
Baltas maistinis dažiklis:
- To Caramelize the Coconut
- 35 g susmulkinto kokoso
- 30 g cukraus
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) vandens
- Iškepsite 40 kokosinių macarons
- Autorius Home Cooking Adventure
Kaip pasigaminti kokosinius macarons?
Pasidalink su draugu:
1. Pradėkite ruošdami baltojo šokolado kokoso įdarą. Norėdami karamelizuoti kokoso drožles, sumaišykite cukrų ir vandenį vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol visiškai ištirps. Sudėkite susmulkintą kokosą ir nuolat maišykite, kad nesudegtumėte maždaug 5 minutes arba iki auksinės rudos spalvos. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, perkelkite mišinį į dubenį ir atidėkite į šalį.
2. Karščiui atspariame dubenyje sumaišykite šokoladą su grietinėle ir ištirpinkite mišinį ant bain-marie. Ištirpę įpilkite kokoso ekstrakto, traškių kokosų ir baltų maistinių dažų (jei norite). Leiskite mišiniui atvėsti kambario temperatūroje.
3. Pradėkite nuo macaron lukštų paruošimo. Paimkite dvi kepimo skardas ir išklokite jas pergamentiniu popieriumi. Taip pat turėkite konditerinį maišelį su paprastu maždaug ½ colio arba 1 cm ilgio antgaliu. Įkaitinkite orkaitę iki 140-150 C.
4. Virtuviniu kombainu sutrinkite migdolų miltelius ir cukraus pudrą, kol gausite smulkius miltelius. Tada mišinį persijokite per sietelį į didelį dubenį.
5. Mažame dubenyje sumaišykite 55 g kiaušinių baltymų su baltais maistiniais dažais ir plakite iki vientisos masės. Supilkite mišinį ant išsijotų migdolų.
6. Kitus 55 g kiaušinių baltymų ir druskos atidėkite į maišymo dubenį, kol būsite pasiruošę ruošti cukraus sirupą.
7. Nedideliame puode sumaišykite granuliuotą cukrų ir vandenį ir padėkite ant vidutinės ugnies. Naudodami saldainių termometrą išmatuokite sirupo temperatūrą. Pradėkite plakti kiaušinių baltymus, kai sirupo temperatūra pasieks 112 °C. Kai sirupas pasieks 118 °C, lėtai supilkite jį ant išplaktų kiaušinių baltymų, nuolat maišydami. Toliau plakite mišinį, kol dubuo šiek tiek atvės ir susidarys standžios, blizgios smailės.
8. Gumine arba silikonine mentele švelniai įmaišykite išplaktus baltymus į migdolų mišinį, kol gerai susimaišys ir vientisa masė. Lankstykite tol, kol pakėlus mentelę tešla pateks į storas juosteles.
9. Mentele perkelkite macaron tešlą į maišelį su paprastu antgaliu, kurio skersmuo yra maždaug 1/2 colio (1 cm).
10. Naudodami paruoštą maišelį, supilkite tešlą ant pergamentu išklotų kepimo skardų, kad susidarytumėte 1 colio (2,5 cm) apskritimus. Būtinai paskirstykite juos tolygiai, palikdami 1 colio (2 cm) tarpus tarp kiekvieno apskritimo.
11. Keletą kartų švelniai patapšnokite kepimo skardą į stalviršį, kad neliktų oro burbuliukų ir kad macarons būtų tolygiai išlygintos.
12. Macarons kepkite 20-24 minutes įkaitintoje orkaitėje. Baigę išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti, prieš išimdami iš kepimo skardos.
13. Užpildykite maišelį paruošto baltojo šokolado kokoso įdaru ir sudėkite macaron lukštus.
14. Prieš patiekdami macarons atvėsinkite šaldytuve bent parą, kad skoniai susimaišytų. Nepamirškite jų patiekti kambario temperatūroje.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Prancūziški sausainiai macarons - paprastas ir lengvas kokosinių macarons receptas
Jei esate kokosų mėgėjas, turite išbandyti šiuos įsimintinus kokosinių macarons sausainius. Šie subtilūs prancūziški sausainiai macarons yra pagaminti iš susmulkinto kokoso ir užpildyti kreminiu baltojo šokolado kokoso įdaru, todėl jie yra puikus ir be galo skanus skanėstas.