Meduoliniai sausainiai
Meduoliniai sausainiai yra daugiau nei tik saldus skanėstas, bet ir kalėdinio laikotarpio simbolis, žadinantis šilumą, nostalgiją ir nuostabią žiemos švenčių esmę. Šie Kalėdiniai meduoliniai sausainiai, pasižymintys aromatingu prieskonių mišiniu ir žaviomis formomis, užima ypatingą vietą mūsų širdyse ir pabrėžia švenčių magiją. Meduoliniai sausainiai Kalėdoms – kepimo ir dekoravimo tradicija, džiaugsminga, kūrybinga bei širdžiai miela patirtis, suburianti šeimos norius šiuo nuostabiausiu metų laiku.
Ingredientai
Kalėdiniams meduoliniams sausainiams:
- 290 g miltų
- 1 arbatinis šauktelis kepimo sodos (kepimo miltelių)
- Žiupsnelis druskos
- 25 g kakavos
- 60 g sviesto (kambario temperatūros)
- 130 g medaus
- 50 g rudojo cukraus
- 2 kupini šaukštai meduolių prieskonių
- ⅓ smulkiai tarkuotos apelsino žievelės
- 1 kiaušinis (kambario temepratūros)
- 50 ml grietinės (30% riebumo)
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Brandinimo laikas - 10 - 14 d.
- Kepimo laikas - 10 min.
- Iškepsite 2 pilnas meduolinių sausainių skardas
- Autorius - Saldūs receptai
Skanūs Kalėdiniai meduoliniai sausainiai!
Pasidalink su draugu:
Meduoliniai sausainiai Kalėdoms!
1. Į dubenį suberkite miltus, sodą, druską, kakavą ir viską gerai išmaišome. Atidėkite miltų mišinį tolimesniam naudojimui.
2. Sekančiame puode, ant silpnos/lėtos ugnies pakaitinkite sviestą su medumi bei ruduoju cukrumi. Maišykite kol ingredientai susijungs ir mišinys užvirs.
3. Nukelkite puodą nuo kaitlentės ir leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros.
4. Į atvėsusį medaus mišinį įmaišykite meduolių prieskonius, smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę bei įmuškite kambario temperatūros kiaušinį. Gerai išmaišykite iki vientisos ir tolygios masės.
5. Į masę įmaišykite grietinę bei palaipsniui suberkite paruoštą miltų mišinį.
6. Meduolių masę gerai išminkome, gali šiek tiek tešla būti lipni.
7. Paruoštą meduolių tešlą įdėkite į dubenį, apdenkite maistine plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 10-14 dienų brandintis.
Meduolinių sausainių kepimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
2. Iš šaldytuvo išimkite subrandintą meduolinių sausainių tešlą. Padalinkite ją pusiau. Vieną dalį įdėkite į šaldytuvą, o kitą tešlos dalį, ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite 0,5 cm storio.
3. Tešloje išspauskite norimas formeles ir sudėkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Pašaukite meduolinius sausainius į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 10 min.
4. Šį procesą pakartokite ir su likusia meduolinių sausainių tešla.
5. Iškepus meduoliniams sausainiams, leiskite jiems atvėsti skardoje.
6. Papuoškite pravesusius Kalėdinius meduolinius sausainius ištirpintu šokoladu ar norimu glajumi.
užsisakyk prekes ir gamink patogiai!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Nuostabūs meduoliniai sausainiai Kalėdoms!
Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar naujokas virtuvėje, Kalėdiniai meduoliniai sausainiai suteikia puikią galimybę išreikšti savo kūrybiškumą ir pasidalinti šventinio laikotarpio meile bei džiaugsmu su tais, kurie jums brangūs.
Meduoliniai sausainiai – daugiau nei tiesiog puikus užkandis prie arbatos, tai tradicija, apimanti kartų kartas – nuo eglutės puošimo iki keitimosi nuoširdžia dovana. Jie simbolizuoja dovanojimo, dalijimosi ir susibūrimo džiaugsmą švenčių laikotarpiu, todėl Kalėdinių meduolių kepimas yra sena ir branginama švenčių dalimi.
Surinkite ingredientus, užsidėkite prijuostę ir leiskitės į širdžiai mielą kelionę į Kalėdinių meduolių pasaulį. Pasinerdami į puikų aromatą ir mėgaudamiesi sodriais, aštriais skoniais, ne tik kursite meduolinius sausainius, bet ir atsiminsite nuostabius Kalėdinius prisiminimus.