Morkų keksiukai
Mėgaukitės nuostabiais morkų keksiukų skoniai! Šie drėgni ir kvapnūs morkų keksiukai tinka bet kokiai progai ar šventei paminėti. Šio morkų keksiukų recepto lengva laikytis ir kiekvieną kartą gaminant gaunasi idealiai drėgni ir minkšti keksiukai.
Ingredientai
Morkų keksiukams:
- 160 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 2 arbatiniai šaukšteliai meduolių prieskonių
- 60 ml rapsų aliejaus
- 200 g cukraus
- 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 125 g obuolių tyrės
- ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 2 didelės morkos
- 50 g smulkiai pjaustytų graikinių riešutų
Keksiukų glaistui:
- 230 g kreminio sūrio, kambario temperatūros (philadelphia)
- 115 g sviesto (kambario temperatūros, minkšto)
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 250 g cukraus pudros
Keksiukų papuošimui:
- 10 g smulkiai pjaustytų graikinių riešutų
- Paruošimo laikas - 20 min.
- Kepimo laikas - 25 min.
- Užtruksite - 45 min.
- Iškepsite 12 veganiškų keksiukų
- Autorius Saldūs receptai
Kaip pasigaminti morkų keksiukus?
Pasidalink su draugu:
Morkų keksiukai
1. Prieš pradedant ruošti keksiukų tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į keksiukų skardą įdėkite paruoštas popierinės formeles.
2. Vidutinio dydžio dubenyje, išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską, bei meduolių prieskonius. Viska išmaišykite ir atidėkite į šalį.
3. Į kitą dubenį supilkite rapsų aliejų, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, įdėkite obuolių tyrės bei vanilės ekstrakto ir viską gerai išmaišykite iki tolygios ir vientisos masės.
4. Nuskuskite bei sutarkuokite morkas. Sutarkuotas morkas įmaišykite į šlapių ingredientų masę.
5. Palaipsniui, į šlapių ingredientų masę, įmaišykite miltų pasiruoštą mišinį.
6. Galiausiai suberkite smulkiai supjaustytus graikinius riešutus.
7. Paruoštą keksiukų masę, šauktu sudėkite į paruoštas kepimui formeles, palikdami šiek tiek vietos keksiukams pakilti.
8. Pašaukite keksiukus į įkaitusią orkaitę ir kepkite 20 – 25 min.
Keksiukų glaistas
1. Elektrinio mikserio pagalba, išplakite kreminį sūrį, kambario temperatūros sviestą bei vanilę, plakite dideliu greičiu iki labai šviesios, kreminės, vientisos tekstūros.
2. Ant gerai atvėsintų keksiukų uždekite paruoštą glaistą.
Morkų glaistas
1. Keksiukus pateikite apibarstytus smulkiai pjaustytais graikiniais riešutais.
Skanaus!
užsisakyk prekes ir gamink patogiai!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Drėgni ir kvapnūs malonumai - morkų keksiukai!
Atraskite tobulą saldumo ir šilumos derinį naudodami mūsų puikų morkų keksiukų receptą. Šie drėgni morkų keksiukai – puikus skanėstas bet kokiai progai. Pagaminti iš tarkuotų morkų, aromatinių prieskonių ir vanilės, šie morkų keksiukai yra neįtikėtinai drėgni ir kupini skonio. Padengti sodriu kreminio sūrio glaistu, jie tampa tikru pasimėgavimu. Šie naminiai keksiukai yra ne tik skanūs, bet ir vizualiai patrauklūs, pasižymi ryškia oranžine spalva ir viliojančiu kreminio sūrio glaistu.
Šie drėgni morkų keksiukai tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiems.