Šerbetas, šerbetai 390; Šerbeto receptas 50; šerbetas namuose 20; Naminis šerbetas 20; braškių šerbetas
Ingredientai
Naminiui šerbetui
- 2 puodeliai norimo šviežių vaisių (mango, aviečių, arbūzo, apelsino, citrinos ar bet kurio jūsų pasirinkto vaisiaus)
- 200 g cukraus
- 240 ml vandens
- 2 valgomieji šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Šaldymo laikas - 4 h.
- Užtruksite - 4 h. 25 min.
- Paruošite 4 - 6 porcijas
- Autorius - Saldūs receptai
Gaivusis šerbetas! Šerbeto receptas namų sąlygomis.
Pasidalink su draugu:
Vaisinis šerbetas namuose.
1. Nedideliame puode sumaišykite vandenį su cukrumi. Nuolat maišydami, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Taip pagaminsite saldų sirupą.
2. Ištirpus cukrui, nukelkite puodą nuo kaitlentės ir leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Tuo tarpu paruoškite pasirinktą vaisių, nulupkite, išimkite sėklas ar kauliukus bei supjaustykite nedideliais gabaliukais.
4. Sudėkite vaisių gabalėlius į trintuvą arba virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
5. Vaisių tyrę perkoškite per smulkų sietelį, kad neliktų minkštimo ar sėklų.
6. Dideliame dubenyje sumaišykite pertrintą vaisių tyrę, atvėsintą sirupą ir šviežiai spaustas citrinos sultis. Maišykite kol ingredientai susijungs.
7. Šerbeto mišinį perkelkite į ledų gaminimo aparatą ir plakite pagal gamintojo nurodymus, kol pasidarys vientisa ir kreminė konsistencija.
8. Kai šerbetas pasieks norimą konsistenciją, perkelkite jį į sandarų indą, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 2 – 4 val., kad sutvirtėtų.
9. Naminis šerbetas patiekiamas dubenėliuose.
Mėgaukitės gaiviais, vaisiniais skoniais.
Pavadinimas
Tekstas
Pavadinimas
Tekstas
Pavadinimas
Tekstas