Pana Cota
Palepinkite save su pana cota – dekadentišku deserto šedevru, garsėjančiu šilkine tekstūra ir dangišku skoniu. Patirkite Italijos gastronominio paveldo magiją kiekviename šaukštelyje.
Ingredientai
Pana Cotai:
- 10 g želatino
- 500 g plakamosios grietinėlės (30-35% riebumo)
- 100 ml riebaus pieno
- 100 g cukraus
- 2 šaukštai vanilės ekstrakto
Papuošimui:
- 250 g Norimos uogienės (trintos braškės, trintos avietės ar trintų juodųjų serbentų ir pan.)
- 250 g Mėgstamų uogų pagal pasirinktą uogienę
- Gaminimo laikas - 10 min.
- Laukimo laikas ~ 6 h
- Itališka panakota - 4 porcijos
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti Pana Cota?
Pasidalink su draugu:
Pana Cota:
1. Į mažesnį puodelį suberkite želatiną, užpilkite verdančiu vandeniu, taip kad apsemtų želatino miltelius. Maišykite tol kol išbrinks želatinas.
2. Atskirai į puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų bei vanilę. Maišydami kaitinkite ant nedidelės / vidutinės ugnies kol cukrus ištirps.
3. Galiausiai įmaišykite išbrinkusį želatiną.
4. Susijungus susijungus ingredientams, nukelkite nuo kaitlentės ir leiskite atvėsinti iki kambario temperatūros.
5. Atvėsusią Pana Cotą supilkite į keturias 150 ml talpos formeles ar stiklines ir įdėkite į šaldytuvą 5 – 6 h sustingti.
6. Pana Cota pateikiama su mėgstama uogiene bei pasirinktomis, šviežiomis uogomis.
Skanaus!
Pana Cota su šviežiomis uogomis ir mėgstama uogiene!
Atraskite išskirtinį itališką pana cota žavesį – kreminio deserto pojūtį, kuris žada užburti jūsų skonio receptorius savo prabangia tekstūra ir subtiliais skoniais. Pasimėgaukite Italijos deserto tobulumu.
Pana cota – aksominio glotnumo desertas, kuriame paprastumas derinamas su rafinuotumu. Pasinerkite į turtingas itališkos virtuvės tradicijas su kiekvienu šaukštu.