Šokoladinis kremas tortui
Pasilepinkite į šokolado ir konditerijos pasaulį! Prabangus šokoladinis kremas tortui – suteiks šokolado sodrumo ir purumo Jūsų iškeptam tortui. Šokoladinis maskarponės kremas puikiai tiks ne tik torto lakštams sutepkite, bet juo ir papuošti!
Ingredientai
Šokoladiniam kremui:
- 300 g gero juodo šokolado
- 750 g maskarponės
- 750 ml riebios grietinėlės
- 200 g cukraus
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 75 g kakavos miltelių
- Gaminimo laikas - 15 min.
- Kremo užteks 1 tortui - 24 cm skersmens
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą tortui?
Pasidalink su draugu:
Šokoladinis kremas tortui:
1. Sulaužykite šokoladą gabaliukais ir sudėkite į puodą. Ištirpinkite šokoladą ant silpnos/lėtos ugnies ir atidėkite į šalį, kad visiškai atvėstų.
2. Į didesnį šaltą, metalinį puodą, sudėkite ką tik iš šaldytuvo ištrauktą maskarponės sūrį, išplakite iki vientisos ir purios masės.
3. Į kitą dubenį supilkite grietinėlę. Plakite apie 1 min., paskui, plakant, palaipsniui supilkite cukrų, vanilę bei kakavos miltelius. Plakite iki standžių smailių.
4. Gautą masę supilkite į maskarponės masę, maišykite šauktu kol ingredientai susijungs.
5. Palaipsniui įmaišykite gerai atvėsintą šokoladą, maišykite šaukštu, iki vientisos masės (neplakite).
6. Šokoladinį kremą tepkite tik ant gerai pravėsusio, iškepto torto.
7. Suteptas tortas su šokoladiniu kremu laikomas vėsioje vietoje, geriausia šaldytuve.
Šokoladinis kremas tortui tikriems šokolado megėjams!
Atraskite šokoladinio kremo eleganciją – aksominis ir prabangus šokoladinis maskarponės kremas, kuris nudžiugins savo švelnia tekstūra ir subtiliu, šokoladiniu saldumu. Šokoladinis kremas yra universalus! Jį galima naudoti ne tik tortui sutepti ar papuošti, bet taip pat puikiausiai tinka keksiukams, įdarui ar kepurėlei uždėti!
Kremas yra pagrindinis tortų pasaulio komponentas, suteikiantis sodrumo, skonio ir tekstūros. Nepriklausomai nuo to, ar kremas naudojamas kaip biskvitinio torto sutepimui, ar kaip įdaras keksiukams skoniui suteikti. Grietinėlės ir maskarponės sąjunga, suteikia tortui prabangos skonį, o šokoladas subtilumo.