Sviestiniai sausainiai
Sviestiniai sausainiai, pasižymintys tirpstančia burnoje tekstūra ir sodriu sviestiniu skoniu, yra mėgstama švenčių klasika, kuri per Kalėdas užima ypatingą vietą daugelio širdyse. Taigi, pasiruoškite ingredientus, užsidėkite prijuostę ir leiskitės į širdžiai mielą kelionę į Kalėdų sviestinių sausainių pasaulį. Mėgaudamiesi saldžiu aromatu ir švelniu, sviestiniu skoniu, gaminsime ne tik sausainius, bet ir brangius prisiminimus, įkūnijančius kalėdinio laikotarpio esmę.
Ingredientai
Sviestiniams sausainiams:
- 250 g sviesto (kambario temperatūros)
- 75 g cukraus pudros
- ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 250 g miltų
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Kepimo laikas - 10 min.
- Užtruksite - 30 min.
- Iškepsite pilną skardą sviestinių sausainių
- Autorius - Saldūs receptai
Tirpstantys burnoje - sviestiniai sausainiai
Pasidalink su draugu:
Sviestinių sausainių receptas:
Klasikiniai sviestiniai sausainiai Kalėdoms…
1. Sviestą išplakite kartu su cukraus pudra iki purumo, tuomet įmaišykite vanilės ekstraktą.
2. Palaipsniui suberkite miltus su druska į sviesto masę, maišykite tol kol ingredientai susijungs.
3. Gautą minkštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį arba švirkštą su žvaigždutės antgaliu.
4. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos išspauskite norimos formos sviestinius sausainius.
Sviestinių sausainių kepimas:
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
6. Į įkaitusią orkaitę pašaukite sviestinius sausainius ir kepkite 8 – 10 min. arba kol sausainiai taps šviesiai geltonos spalvos.
7. Iškepus sausainiams, leiskite jiems atvėsti skardoje.
Sviestiniai sausainiai Kalėdoms!
Šie puikūs naminiai sausainiai, dažnai vadinami „daniškais sviestiniais sausainiais“. Tai komforto ir tradicijų simbolis, įkūnijantis kalėdinio laikotarpio saldumą. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar naujokas virtuvėje, šis sviestinių sausainių receptas yra įkvėpimo šaltinis, leidžiantis sukurti sviestinius, švelnius sausainius, kurie puikiai tinka dovanoti, dalintis ir mėgautis su artimaisiais.
Galimybės formuoti šiuos sausainius yra begalinės – nuo klasikinių apvalių formų iki sudėtingų raštų ir dizaino, todėl jie yra nuostabi terpė kūrybiškumui ir individualizavimui.
Iškepkite šiuos naminius sausainius savo virtuvėje!