Saldūs receptai

Trupininis obuolių pyragas

Saldus ir traškus trupininis obuolių pyragas – puikus desertas tiek šeimos šventei, tiek kasdienai. Išbandykite!

Ingredientai

Obuolių pyrago pagrindui:

Pyrago įdarui:

Pyrago viršui:

Kepimui:

Trupininis obuolių pyragas – traškumo ir saldumo derinys!

Pasidalink su draugu:

Trupininio pyrago tešlos paruošimas:

1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.

2. Į šiuos sausus ingredientus sudėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą. Trindami pirštais, sukurkite trupinius.

3. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Jei tešla per sausa, galite įpilti truputį vandens.

4. Suformuokite tešlos rutulį, apvyniokite jį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.

Obuolių įdaras:

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.

2. Į dubenį sudėkite obuolius, apšlakstykite išspaustos citrinos sultimis, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir krakmolu. Gerai viską išmaišykite.

Trupininio pyrago viršus:

1. Miltus ir cukrų sumaišykite, tada sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Pirštais sutrinkite į stambius trupinius.

Pyrago formavimas ir kepimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Išimkite atvėsintą pyrago tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir įklokite į sviestu išteptą kepimo formą.

3. Ant tešlos dėkite paruoštą obuolių sluoksnį.

4. Viršuje užberkite paruoštus trupinius.

5. Pyragą pašaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes, kol viršus taps gražiai auksinis.

6. Atvėsinkite ir mėgaukitės skaniu pyrago skoniu!

Nepamirštamas skonis kiekviename trupinyje!

Šis trupininis obuolių pyragas – tai saldžių obuolių ir traškių trupinių derinys, kuris sužavės kiekvieną desertų mėgėją. Klasikinis, bet labai lengvas receptas puikiai tinka bet kuriai progai – ar tai būtų šeimos susibūrimas, ar jauki popietė prie kavos puodelio. Kiekvienas kąsnis atskleidžia skonių harmoniją, o receptas toks paprastas, kad jį gali paruošti net pradedantysis!

Trupininis obuolių pyragas - receptas

Kai norisi paprasto, bet ypatingo deserto, trupininis obuolių pyragas yra nepakeičiamas pasirinkimas. Minkšti, aromatingi obuoliai, švelniai apibarstyti cinamonu, ir trapūs, saldūs trupiniai sukuria tobulą derinį, kuriam neatsispirs nė vienas. Šis receptas yra tarsi grįžimas į vaikystę, kai namai buvo pripildyti šilto pyrago kvapo.

Jei jums patinka trupininis obuolių pyragas, verta išbandyti ir kitus obuolių pyragų receptus. Obuolių pyragas šarlotė yra lengvas ir puriai minkštas, idealus kasdieniam desertui. Austriškas štrudelis su obuoliais – subtilaus ir aromatingų obuolių su razinomis derinys, kuris tarsi nukelia į Austrijos kavinės atmosferą. O jei norite išskirtinio deserto, tobulas obuolių pyragas su sviestine tešla ir sodriu įdaru yra neabejotinai vertas dėmesio – šis pyragas sužavės net reikliausius skonių mėgėjus!

Ieškote naujo torto recepto? Išbandyk jau šiandien!